Studenten & geld; de handigste (en gratis!) apps om jou te helpen besparen

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Aan het eind van het geld een stukje maand over? Voor veel studenten zal dit herkenbaar zijn. Daarom hebben wij de beste (en gratis!) apps op een rijtje gezet waarmee je geld kan besparen!

Veel studenten zullen het wel herkennen; aan het einde van het geld is er altijd nog een stukje maand over. Om het voor jou wat gemakkelijker te maken om nog wat geld over te houden én om inzicht in je financiën te krijgen, hebben wij voor jou de handigste, gratis apps op een rijtje gezet!

Tikkie

Een app die wij zelf vaak gebruiken op het kantoor is Tikkie. Wanneer iemand van ons team even naar de supermarkt gaat voor een boodschap, gebeurt het regelmatig dat hij ook voor andere collega’s iets meeneemt. Vrijwel niemand heeft meer cash op zak, dus dan schiet de persoon die het gaat halen het geld even voor. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het geld weer terug komt bij de persoon die betaald heeft en daar gebruiken wij Tikkie voor. Via de app kun je het bedrag en een omschrijving invoeren van wat je nog te goed hebt en dit via Whatsapp naar de juiste persoon sturen. Via het linkje met het betaalverzoek wat zij doorgestuurd krijgen, kan er gemakkelijk betaald worden met een bankieren app. Geen gedoe met uitwisselen van rekeningnummers, dit regelt Tikkie allemaal voor je!

Scoupy

Met Scoupy kun je gemakkelijk geld besparen tijdens het doen van je boodschappen. In deze app zijn speciale aanbiedingen die er voor zorgen dat je 100% cashback kunt krijgen op je boodschappen of een gedeelte van de aankoopprijs terug krijgen. Het werkt erg gemakkelijk! Je koopt een product waar een actie van is op Scoupy. In de winkel reken je hier de normale prijs voor af. Vervolgens maak je in de app een foto van de gehele bon en stuur je deze op ter goedkeuring. Wanneer dit goedgekeurd wordt, ontvang je binnen twee werkdagen het gehele bedrag of een gedeelte van de aankoopprijs op je rekening terug gestort (afhankelijk van de actie). Ook erg handig; de app beschikt over een ‘goed product scanner’. Twijfel je in de winkel of een product binnen een actie valt van Scoupy? Scan dan de barcode en wanneer hij groen wordt, weet je dat je het juiste product hebt! Bekijk de app dus goed en bespaar gemakkelijk op je boodschappen!

PasNL

Een bomvolle portemonnee met allemaal verschillende klantenpasjes is van veel mensen een grote irritatie. Echter zijn de klantenpasjes wel handig, vaak spaar je voor kortingen of misschien zelfs wel voor gratis producten. Gelukkig zijn daar tegenwoordig handige apps voor, waardoor jij je klantenpassen digitaal altijd bij de hand hebt in je telefoon. Eén daarvan is PasNL. In deze app kun je de pas die je wilt toevoegen selecteren, de barcode scannen en daarna de juiste gegevens invoeren. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je bij het afrekenen je telefoon laten zien. 

Bezine-Jip

Voor de studenten die in het bezit zijn van een auto is Benzine-Jip een handige app. In deze app kan je instellen op wat voor brandstof je auto rijdt en wat de tankinhoud is. De app laat je dan een kaartje zien met daarop de tankstations in je buurt waar een volle tank het voordeligst is. Wanneer je voor een tankstation gekozen hebt, wijst de app je ook de weg naar het desbetreffende tankstation. Makkelijk en snel geld besparen dus!

AFAS Personal - digitaal huishoudboekje

De AFAS Personal app is eigenlijk een ouderwets huishoudboekje, maar dan digitaal op je telefoon. Door het gebruik van deze app krijg je het voor jezelf overzichtelijk wat je iedere maand uitgeeft en wat er iedere maand binnen komt. Het is natuurlijk steeds makkelijker om alles met je pinpas te betalen en door met internetbankieren online dingen te bestellen. Maar hierdoor raak je ook snel het overzicht in je financiën kwijt. Wanneer je dit bijhoudt in het huishoudboekje zie je precies waar je geld heen gaat en kun je ook makkelijk zien waar je eventueel op zou kunnen besparen.

Met een studenten (bij)baan die gemakkelijk te combineren is met je studie, kun je lekker wat geld verdienen. Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Klik hier om jezelf in te schrijven waardoor je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.