Het EK voetbal 2024: alles wat je moet weten!

Publicatiedatum 12 juni 2024
Wijzigingsdatum 14 juni 2024

Het EK Voetbal 2024 staat voor de deur en we kunnen niet wachten om Nederland weer in actie te zien! Hier lees je alles wat je moet weten over het EK, van het speelschema tot de loting en de stand van de kwalificatie.

Wanneer begint het EK Voetbal 2024?

Het EK Voetbal 2024 begint op vrijdag 14 juni en duurt tot en met zondag 14 juli. Dit jaar vindt het toernooi plaats in Duitsland, en worden de 51 wedstrijden in 10 verschillende steden gespeeld. Er staat dus een heleboel wedstrijden op de agenda.

Loting EK Voetbal 2024

De loting voor het EK Voetbal 2024 vond plaats op 2 december 2023 in Hamburg. De teams zijn verdeeld over zes groepen van vier landen. Nederland is geloot in Groep B, samen met Frankrijk, Zweden en Slovenië.

EK Voetbal 2024 Speelschema

Hier is het volledige speelschema van Nederland in de groepsfase:

  • Zondag 16 juni: Polen VS Nederland om 15:00 uur in Hamburg
  • Vrijdag 21 juni: Nederland VS Frankrijk om 21.00 uur in Leipzig
  • Dinsdag 25 juni: Nederland VS Oostenrijk om 18.00 uur in Berlijn

Voor een volledig overzicht van het EK Voetbal 2024 speelschema, bezoek de officiële EK 2024 Duitsland website.

Hoe gaat een land door naar de achtste finales?

Voor het EK Voetbal 2024 hebben 24 landen zich aangemeld. Er zijn 6 poules gevormd met elk 4 landen. Van iedere poule gaan de eerste 2 sowieso door naar de achtste finale. Aanvullend gaan van de 6 poules de 4 beste nummers 3 ook door naar de achtste finale. Dit betekent dus dat 16 van de 24 teams de groepsfase zullen overleven.

Knock-outfase oftewel de achtste finale

Het woord zegt het al: als je verliest, lig je er meteen uit en ga je niet door naar de kwartfinale. 16 landen stromen door naar deze knock-outfase, waarin 8 wedstrijden gespeeld worden. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de kwartfinale.

Frenkie de Jong's blessure

Helaas hebben we nieuws ontvangen dat Frenkie de Jong vanwege een enkelblessure niet zal deelnemen aan het EK 2024. Dit is een flinke klap voor het Nederlandse team, maar we hopen op een snel en spoedig herstel.

Weetjes

  • Het EK 2024 wordt gehouden in tien verschillende steden, waaronder Berlijn, München en Hamburg. Deze steden beschikken over geweldige stadions.
  • Wist je dat Nederland het EK voor het eerst won in 1988? Dit blijft een van de meest legendarische momenten in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Wie weet herhaalt de geschiedenis zich dit jaar!

Het EK Voetbal 2024 belooft een spannend en onvergetelijk toernooi te worden. Verzamel alvast je vrienden en familie om samen te gaan kijken, of dit nou thuis is of in de stad. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuws via de officiële EK 2024 Duitsland website en AD.nl. Laten we hopen op een fantastisch toernooi voor ons Nederlands Elftal!

 

Werken bij Recruit a Student

Wij bij Recruit a Student zijn net zo gepassioneerd over het EK als jullie. We weten hoe belangrijk het is om de juiste mensen op de juiste plek te hebben, of dit nu binnen of buiten het voetbalveld is. Daarom willen wij je bij Recruit a Student de kans geven om de juiste positie voor jezelf te vinden. Neem gerust een kijkje op onze website Recruit a Student en bij vacatures om te zien welke plek in het veld bij jou past.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.