Kerstrecepten

Publicatiedatum 12 december 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Kerst komt eraan en daarbij hoort natuurlijk eten! De meeste mensen willen een heel kerstmenu maken en zoeken naar de lekkerste kerst recepten om de leukste avonden ervan te maken. In deze blog geven wij je wat tips om de lekkerste, goedkoopste en makkelijkste kerstrecepten te maken.

Typisch kerst eten 

Met kerst wordt er altijd uitgebreid gegeten met de beste recepten. Er zijn vaak standaard recepten wat mensen lekker vinden om tijdens de feestdagen te eten. Met hoofdgerechten wordt er vaak vlees gegeten zoals rollade, varkenshaas, gevulde kalkoen en beenham zijn erg populair.

Daarnaast is gourmet ook populair onder een grote groep in Nederland, het is makkelijk en iedereen kan mee eten. Je kan zelf bepalen wat voor vlees je eet, en voor de jongeren of kleine kinderen zijn er altijd de pannenkoekjes.

Er zijn ook families die graag willen dat iedereen wat mee brengt zodat ze minder stress ervaren om kerst gerechten te maken.

Als laatste is kaasfondue ook enorm populair voor een kerst gerecht. Kaasfondue is makkelijk, lekker en snel om klaar te maken. Daarnaast is het mega gezellig om met z’n allen rond de kaasfondue te zitten en allerlei eten erin te dippen.

Makkelijke & goedkope kerstrecepten

 Om jullie kerst zo makkelijk mogelijk te maken, zijn hier wat tips voor makkelijk en goedkope kerstrecepten voor jou!

Een paar voorbeelden zijn:

 • Beenham uit de oven, met groenten en aardappeltjes. Lekker makkelijk, je schuift de oven in en dan klaar! Het enige wat je hoeft te doen zijn de groentes en aardappelen koken.

 • Gourmet, natuurlijk heel traditioneel maar mega lekker. Super makkelijk voor als je met een groter gezin bent, je hoeft weinig voor te bereiden. Daarnaast is het gezellig om met z’n allen te tafelen.

 • Kerst-burger, misschien niet heel traditioneel maar wel makkelijk en iedereen zal het lekker vinden.

 • Tomatensoep is altijd makkelijk. Je hebt de keuze om het zelf te maken wat je iets meer moeite kost. Maar als je het jezelf al helemaal makkelijk wilt maken voor je kerstmenu kan je het ook kant en klaar kopen.

 • Pasta, misschien is dit ook niet heel erg traditioneel kersteten maar wel makkelijk. Je kan alle versies maken die je zelf wilt, dus je bepaalt zelf de moeilijkheid en prijs. Zeker een aanrader voor in je kerstmenu.

 • Gehaktballetjes met witlof en aardappelpuree is altijd lekker en makkelijk. Je hoeft niet te veel moeite te steken in dit kerstgerecht. Je kan het allemaal kopen bij de supermarkt en je hoeft het alleen te bakken en braden.

 • Italiaanse kip met parmaham uit de oven. Hoppa in de oven en klaar, kies zelf nog je groentes uit en het lekkerste kerstrecept ligt op tafel.

Bakrecepten voor kersttoetje

 Bij een onvergetelijk kerstdiner hoort natuurlijk een heerlijk toetje. We geven je een paar lekkere bakrecepten voor jou om toe te voegen aan je kerstmenu.

 • De meest voor de hand liggende maar wel heel lekker voor bij de koffie en thee of om lekker tussendoor te snoepen.

 • Kerststol voor bij het kerstontbijt met je familie of als toetje na een heerlijk kerstmaaltijd.

 • Kerst tulband cake is een echt kerstklassieker. Heerlijk voor bij de koffie en thee na het eten of om te eten bij het kerstontbijt.

 • Chocolade taart is altijd goed. Iedereen geniet van een lekker stukje chocolade taart als toetje.

 • Cupcakes zijn misschien niet het meest traditioneel maar wel enorm lekker. Je kan je eigen kerst-draai eraan geven en bepalen hoe ze eruit komen te zien en hoe makkelijk je het jezelf wilt maken.

 Zoek jij nog een leuke bijbaan naast je studie? Solliciteer dan bij Recruit a Student. Check onze website voor onze vacatures en schrijf je in! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en voor je het weet heb jij je favoriete bijbaan gevonden!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.