Koningsdag, wat ga ik doen?

Publicatiedatum 24 april 2024
Wijzigingsdatum 24 april 2024

Wilmpie is jarig

Aankomende zaterdag is het zover! Wilmpie is jarig en als Nederlanders grijpen we dat aan als een perfect excuus om eens goed te feesten. Maar met zoveel activiteiten op de planning kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Geen paniek, wij helpen jou om jouw Koningsdagplannen op een rijtje te zetten, zodat jij je alleen nog maar druk hoeft te maken over hoe je jouw vrienden mee gaat slepen.

Oranje outfit scoren

Allereerst, laten we het hebben over de outfit. Want laten we eerlijk zijn, Koningsdag is hét moment om lekker uit te pakken met je kleding en accessoires. Of je nu kiest voor de klassieke rood-wit-blauwe schmink of gaat voor een compleet oranje outfit, de keuze is aan jou. En het beste nieuws? Je hoeft niet per se iets nieuws te kopen wat laten we eerlijk zijn, koningsdag is al duur genoeg! Duik gewoon je kledingkast in en leuk je outfit op met oranje accessoires die je deze week nog even snel kunt scoren in de stad. Tip: Een leuke bril, hoed en een tasje doen het altijd goed.

Ga je koningsnacht ook al vieren

Maar nu het feesten, Koningsnacht! Het feest begint eigenlijk al op vrijdag, dus na college of school is het tijd om te beslissen waar jij naartoe gaat. Concerten, festivals, of gewoon een avondje stappen in je eigen stad; de keuze is reuze. Maar onthoud, neem het een beetje rustig aan, want je wilt natuurlijk wel fris en fruitig zijn voor Koningsdag zelf.

Welk festival kies jij?

En over Koningsdag gesproken, er is zoveel te doen! Hier zijn de best bezochte festivals die je niet wilt missen:

Amsterdam -> Loveland, Oranjebloesem, Kingsland

Rotterdam -> Tiktak, Kralingsbos festival, Oranje bitter, Kingsland

Utrecht -> BEAT-RIX

Groningen -> De helden van oranje, Kingsland

Delft -> Oranjekoorts

Nijmegen -> Oranjepop

Eindhoven -> Royal Dutch, King-s festival

Breda -> Free Your Mind, 538 festival

OV kosten

Maar voordat je een keuze maakt, laten we het hebben over het vervoer. Gelukkig hebben studenten vaak een voordelige optie:

Met een Weekend OV is het helemaal gratis.

Heb je een Week OV? Dan krijg je 40% korting.

Geen OV? Geen probleem, want ook dan kun je profiteren van 11% korting, ter ere van onze koning die al 11 jaar op de troon zit.

Kosten

Zo'n weekend voel je zeker wel in de portemonnee, en dat begrijpen wij bij Recruit a Student. Daarom bieden wij ook studenten de mogelijkheid om op een leuke en leerzame manier geld bij te verdienen. Wij bieden een breed scala aan banen aan die perfect passen bij jouw studententijd en ook veel toegevoegde waarde bieden voor persoonlijke groei. Neem gerust een kijkje op onze website Recruit a Student en op vacatures om te zien wat er bij jou past!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.