Bijbaan van een student: Sarah-Lee

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

De vestiging Eindhoven heeft één van de uitzendkrachten gevraagd om een stukje te schrijven over haar bijbaan bij Recruit a Student. Hieronder vind je het verhaal van Sarah-Lee, die werkzaam is bij het kenniscentrum voor seksualiteit.

Sarah-Lee, bijbaan bij het kenniscentrum voor seksualiteit:

“Hallo allemaal!

Recruiter Gaby vroeg mij begin dit schooljaar of ik interesse had in een bijbaan bij, het kenniscentrum voor seksualiteit, wat mij zeer leuk leek. Momenteel ben ik aan het afstuderen van de opleiding Toegepaste Psychologie en volg ik hiernaast de avondopleiding Seksuologisch Hulpverlener, dus deze baan sloot perfect aan bij mijn kennis, kunde en interessegebieden. Al snel maakten wij een afspraak voor het sollicitatiegesprek en stond ik dezelfde week in het pand van studenten uitzendbureau Recruit a Student. Gaby en ik kenden elkaar al van school, dus dit sollicitatiegesprek ging lekker vlot en voor ik het wist stond ik weer buiten met de uitdagende taak om vragenlijsten af te nemen bij praktijkleerlingen. Ik had er zin in!

Mijn taak als onderzoeksassistente van het kenniscentrum bestaat uit het afnemen van vragenlijsten bij eerstejaars van praktijkopleidingen in de provincie Limburg. Dit doe ik per school ongeveer drie keer in het schooljaar. Aan de hand van deze vragenlijsten, gesprekken met docenten en observaties van leerlingen onderzoek ik of de huidige seksuele voorlichting nog aansluit op de doelgroep. Deze vragenlijsten peilen bijvoorbeeld in welke mate de leerlingen ‘nee’ kunnen zeggen wanneer ze het niet prettig vinden om gekust te worden. Ook wordt er gekeken in hoeverre zij denken te kunnen stoppen met aanraken, wanneer degene aangeeft liever niet aangeraakt te willen worden.

Voordat de leerlingen deze vragenlijsten invullen, is het belangrijk dat zij precies weten hoe en wat zij moeten invullen. Hierdoor worden de resultaten zo betrouwbaar mogelijk, wat natuurlijk zeer belangrijk is voor het onderzoek. Dit leg ik dan uitgebreid uit aan de leerlingen, met hierbij de nadruk dat het gaat om hun meningen en dat er geen ‘foute’ antwoorden zijn. Hiernaast geef ik aan dat de vragenlijsten anoniem zijn en dat het niet verplicht is om mee te doen. Ouders kunnen van tevoren aangeven of zij hun kind mee willen laten doen aan het onderzoek. De leerlingen die niet mee mogen doen, krijgen een eigen opdracht, zoals lezen in hun leesboek.

Wanneer een leerling klaar is, of een vraag heeft, mag hij zijn vinger opsteken zodat de overige leerlingen niet gestoord worden. Op het moment dat de leerlingen alle vragen hebben beantwoord, mogen zij deze in een envelop steken, zodat de anonimiteit nogmaals benadrukt wordt. Mijn taak hierbij is het checken of alle vragen goed zijn beantwoord en of de leerlingen de vragen moeilijk of gemakkelijk vonden. Indien de vragen te moeilijk waren, geef ik dit door en worden de vragenlijsten voor de volgende keer verbeterd.

Het is best een uitdaging om een klas met praktijkleerlingen rustig te houden, omdat enkele leerlingen bijvoorbeeld ADHD hebben en snel uit hun concentratie worden gehaald. Voor de leerlingen is het dan vooral belangrijk dat zij weten waar zij aan toe zijn en dat jij op dat moment de docent bent. Indien de klas echt onrustig is, pakt hun eigen docent het op, zodat de leerlingen weten dat het serieus is. Want ja, als vreemdeling word je soms uitgetest! Gevoel van humor en kunnen relativeren is dan ook belangrijk, maar ik moet zeggen dat de meeste leerlingen erg leuk zijn en dat ze over het algemeen hun best doen om actief mee te doen. Deze maand mag ik voor de tweede keer terugkomen bij de scholen, wat al een vertrouwd gevoel met zich meebrengt. Jij kent de klas en de docent, maar ook de klas en de docent vinden het fijn om weer hetzelfde gezicht terug te zien.

Ik hoop in de toekomst meer uit deze bijbaan te kunnen halen, maar voor nu is het een super ervaring! Recruit a Student raad ik zeker aan, omdat je voor al je vragen en voor andere (korte) baantjes bij hen terecht kunt. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze je een baantje kunnen aanbieden die past bij jou kennis, kunde en interessegebieden, zodat jij je gelijk op je plek voelt bij de opdrachtgever!

Groetjes Sarah-Lee”

Heb jij ook interesse in een leuke bijbaan die echt bij jou en jouw studie past? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacaturesSchrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.