Dit zijn de best betaalde bijbanen!

Publicatiedatum 25 november 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Je zit weer voor de zoveelste keer deze week op het terras te genieten van een lekker koud biertje, en je hebt net de Black Friday Sale helemaal leeg gekocht. Dan komt de rekening… Shit, nog maar 1,40 euro op je bankrekening. Daar kan je natuurlijk het biertje niet van betalen. Dan maar weer overmaken vanuit je spaarrekening. Niemand wil natuurlijk in dit scenario terecht komen.

Dan is het maar tijd om een bijbaan te gaan zoeken. Iedereen wilt natuurlijk een bijbaan dat goed betaald. Wacht niet langer, want in deze blog geven we je de best betaalde bijbanen, zodat jij voortaan voor al je vrienden, hun biertje kan betalen.

Het minimumloon

In 2022 is het minimumloon voor een 17-jarige 4,41 euro bruto, dat betekent dat je daarover nog wel belasting moet betalen. Als 18-jarige is het minimumloon 5,58 euro bruto. Voor een 19-jarige is dit 6,70 euro bruto en 20-jarige 8,93 euro bruto. Pas vanaf 21 jaar en ouder word het al iets mooier en is het minimumloon dan ook 11,16 euro bruto.

Daar doen we het natuurlijk niet voor. Tegenwoordig anno 2022, kan je veel meer dan het minimumloon van je leeftijdsgenoten krijgen.

Freelance werk

Hierbij kan je zo veel betaald krijgen als je zelf wilt. Ben jij nu ergens goed in of heb je veel ervaring in een bepaalde branche zoals bijvoorbeeld horeca of hospitality? Dan kan je jouw diensten laten inhuren door een bedrijf. Veel jongeren en studenten doen dit via derden zoals Recruit a Student, YoungOnes of Temper. Hier kan je via een app solliciteren op (vaak) 1-keer durende freelance jobs. Een goede keuze dus als je afwisseling wilt maar ook veel wilt verdienen!

Bijles geven

Hiervoor moet je simpelweg je middelbare school kennis gebruiken om scholieren te helpen met hun huiswerk en te leren voor hun toetsen. Ben jij nu uitzonderijk goed in een bepaald vak zoals Duits, Wiskunde of Biologie? En vind je werken met mensen leuk? Dan is dit perfect voor jou. Je kunt dit via een bedrijf doen, of je kunt zelf in je eigen netwerk scholieren opzoeken. Ouders zijn vaak bereid om flinke bedragen neer te leggen om hun kinderen bij te laten scholen. Je verdiend hier meestal tussen de 12 en 15 euro bruto per uur.

Sales functie

Je hebt ze vast meegemaakt, mensen die je op straat aanspreken en vragen of je misschien wel bij hen wilt komen werken. Of jongeren aan de deur, die vragen een bijdrage te leveren aan een goed doel. Het is niet voor iedereen, maar ben jij een makkelijke prater? Dan is dit perfect voor jou. Vaak krijg je een start loon als basis, maar naar mate je meer mensen binnen haalt of meer producten verkoopt zit hier een bonus op. Je basisloon zit dicht bij het minimumloon, maar kan als je veel weet te verkopen oplopen tot €40,- per uur.

Magazijnwerk

Dit is voor de minder sociale vlinders die toch veel geld willen verdienen. Magazijn werk word vaak als saai en eentonig werk gezien, maar het kan heel leuk zijn als je met de juiste collega’s werkt. Daarnaast verdiend het ook nog eens mega goed. Let wel op dat dit werk vaak zwaarder is en je je handen zeker uit de mouwen moet staken. Maar dat maakt het verzamelen van orders in de grote magazijnen, of orderpikken niet minder leuk. Hier verdien je gemiddeld tussen de 8 en 15 euro bruto per uur.

Chauffeur

Heb jij je rijbewijs en vind je het leuk om de weg op te gaan? Dan kan dit nog eens de perfecte bijbaan voor jou zijn. Als privéchauffeur rijdt je mensen door heel Nederland, je pikt ze op en rijd ze naar hun gewenste locatie. Aan het einde van een afspraak neem jij zelf vaak de trein of bus weer naar huis, het hebben van een OV chipkaart is daarom wel aan te raden. Ook kun je als ‘’hiker’’ auto’s voor bedrijven te transporteren. Hier rijd je de auto’s van punt A naar B. Daarnaast doe je bij de wisseling van de auto’s ook een kleine inspectie van de auto. Super divers dus. Hier verdien je meestal tussen de 8 en 15 euro per uur.

Nu jij!

Hierboven las je over de best betaalde bijbaantjes die worden uitgeoefend door studenten. Het leukste is natuurlijk om een bijbaantje te hebben in de richting waar je ook voor studeert. Op die manier doe je meteen wat ervaring op en dit staat weer goed op je CV!

Een goed betaalde bijbaan bij Recruit a Student

Heb jij al een idee welk best betaalde bijbaantje je wilt gaan doen? Klinkt er al iets interessants of spreekt het je aan? Check dan de website voor beschikbare vacatures. Wie weet dat een van de bovenstaande bijbaantjes in jouw omgeving wordt aangeboden.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.