Een dagje mee met.. corona city host

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Wij geven jullie graag een kijkje in de bijbanen die Recruit a Student aanbiedt. Mijn naam is Sterre, stagiaire online marketing, en ik loop iedere maand een dagje mee met verschillende uitzendkrachten van Recruit a Student. Dit keer loop ik een dagje mee met Sanne als city corona host in Breda!

Corona, ik hoef jullie niet te vertellen wat het inhoudt. Het beïnvloedt al onze levens. Iedereen doet zijn best om zich aan de maatregelen te houden, maar soms is dit nog best lastig. Je wilt graag nog even de deur uit, een kleine boodschap doen of even een nieuwe broek halen. Vooral in de weekenden ontstaan er daarom drukke winkelstraten.

Daarom is het soms fijn dat iemand ons wijst op de regels en ons bewust maakt van de looprichtingen. Helemaal in een drukke binnenstad. Dit is de reden waarom de Gemeente Breda ervoor heeft gekozen om ieder weekend een aantal duo’s in de binnenstad van Breda te plaatsen. Om de bezoekers van de binnenstad te helpen en op een gastvrije manier bewust te maken van de regels. Vandaag staat Sanne ingepland voor een dienst als corona host en ik loop een dagje met haar mee.

Samen met mijn collega Babette vertrok ik om 11.45u naar locatie. We verzamelden om 12.00u bij de Gemeente Breda voor een korte briefing over die dag. Ibo, contactpersoon van deze job, legde ons uit wat we die dag konden verwachten, in welke koppels we op pad gingen en hoe de portofoons werkte.

De werkzaamheden van vandaag zijn :

-    Hulp bieden bij vragen van winkeliers
-    Het welkom heten van de winkeliers in de stad
-    Vriendelijk verzoeken om afstand te houden
-    Wijzen op de juiste looproutes

Er zijn verschillende posten in de drukke binnenstad van Breda waar er een duo komt te staan. We lopen met alle koppels richting de stad en zo zetten we iedere keer een koppel af. Samen met Sanne sta ik vandaag bij post 1. Sanne is 25 jaar en een super leuke spontane meid. Ze is perfect om als gastvrouw/host aan de slag te gaan. Ze studeert Online Culture Art Media and Society aan de Universiteit van Tilburg. Ook woonde ze in Tilburg, maar door corona is ze terug naar Breda gekomen. Sanne werkt al een tijdje voor Recruit a Student, eerst in Tilburg, maar nu in Breda.

Naast haar studie werkt Sanne parttime bij Recruit a Student. Ze vindt het werken bij Recruit a Student erg leuk. ‘’Het is heel afwisselend werk. Ik doe vaak losse klussen, want ik werk niet bij een vast bedrijf. Dat vind ik erg leuk omdat je elke keer weer nieuwe mensen leert kennen. Het werk voer je uit bij verschillende bedrijven en zo leer je ook iedere keer nieuwe bedrijfsculturen kennen. Ieder bedrijf is anders en ik denk dat je daar heel veel van leert!‘’

Sanne legt mij uit wat de bedoeling is van vandaag. ”We staan op verschillende posten. Op elke post wijs je de mensen erop hoe ze moeten lopen (rechts of links). Je heet ze welkom in de stad en begroet ze vriendelijk. Wat ik heb gemerkt is dat er veel naar de weg wordt gevraagd en waar het dichtstbijzijnde toilet zich bevindt. Je kunt hierdoor veel mensen helpen en hun dag een stuk leuker maken!” Ook zegt Sanne dat het in deze tijd moeilijk is om aan een baantje te komen, daarom is dit de perfecte baan voor deze tijd!

Sanne heeft niet alleen als city corona host gewerkt, maar ze heeft ook nog andere baantjes gehad bij Recruit a Student. Ze heeft een tijdje in een magazijn gewerkt om karton te vouwen. Ze kon hier lange dagen maken en het team was erg gezellig. Verder heeft ze een paar keer gewerkt als inventarisatiemedewerker. Je telt dan de voorraad van de winkel. Ook heeft ze een tijdje bij de Beekse Bergen gewerkt.

Het werken als city corona host vind Sanne ook erg gemakkelijk te combineren met haar studie. “Je kan bij Recruit a Student zelf je beschikbaarheid aangeven en dus je eigen tijden indelen en dat vind ik ideaal!”.

Na een paar uur was het tijd voor een kop koffie en begonnen we aan het lunchpakketje wat we van de opdrachtgever gekregen hadden. Ik had niet verwacht dat er lunch geregeld was, dus dat was een aangename verrassing. Na de korte break begonnen we weer aan ons werk als city corona host. Het was erg leuk om te doen, we maakten een praatje hier en daar, wezen de mensen het dichtstbijzijnde toilet of legde de route door het centrum uit.

De uurtjes vlogen snel voorbij en de dag was om voordat ik het doorhad. Rond 16.30u zat de dienst erop en liepen we met iedereen terug naar de Gemeente Breda. We sloten de dag af met een evaluatie en vertelde persoonlijk wat we er van vonden. Iedereen was erg tevreden en enthousiast over de dag.

Het was een geslaagde middag! Ben jij na het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd om aan het werk te gaan als city corona host in de binnenstad van Breda? Solliciteer dan op deze vacature: Ben je geïnteresseerd in een andere functie? Check dan onze vacatures of schrijf je in op onze website.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.