Hoe vind ik mijn ideale studenten bijbaan?

Publicatiedatum 23 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Ben jij op zoek naar jouw ideale studenten bijbaan? Of heb je geen idee hoe je kunt ontdekken wat jouw ideale (bij)baan is? In deze blogs geven we je tips over hoe jij jouw ideale studenten bijbaan kunt vinden!

Het vinden van de ideale (bij)baan kan voor studenten soms lastig zijn. Je kunt verschillende banen en/of branches leuk vinden en dit maakt de zoektocht naar de ideale bijbaan nog lastiger. Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft al veel studenten geholpen met het vinden van een passende bijbaan. Ook jou helpen wij graag met het vinden van de ideale bijbaan!

​Vraag eens rond!

Als je niet zeker bent van wat voor jou de ideale studenten bijbaan is en van wat er allemaal mogelijk is, vraag dan eens rond bij bekenden! Wanneer je interesse hebt in een bepaald beroep, ga dan eens in gesprek met een familielid, vriend of kennis die deze functie bekleed. Zo leer je alles over de leuke en misschien ook minder leuke kanten van het beroep.

Verder kun je ook nog op zoek gaan naar informatie op het internet. Er zijn veel blogs geschreven over vrijwel alle beroepen waarbij de plus- en minpunten worden toegelicht. 

Doe meerdere testen

Wanneer je echter nog geen idee hebt van wat je leuk vindt, is het verstandig om meerdere (persoonlijkheid)testen te maken. Niet alleen ontdek je door een persoonlijkheidstest wat je leuk vindt en wat er bij je past, maar je ontdekt vooral ook wat absoluut niet bij je past. Hierdoor kun je weer een aantal potentiële beroepen wegstrepen. Omdat je langzaam maar zeker ontdekt wat je niet wilt gaan doen, krijg je ook een steeds duidelijker beeld van wat je wel wilt gaan doen!

​Wees realistisch

Wanneer je er voor kiest om zonder een uitzendbureau op zoek te gaan naar jouw ideale bijbaan, moet je er rekening mee houden dat dit nou eenmaal lang kan gaan duren. Wellicht moet je eerst nog meer ervaring op doen of start je in een lagere functie voordat je daadwerkelijk je echte ideale studenten bijbaan kunt uitvoeren. Geduldig en realistisch zijn is daarom belangrijk. Verwacht geen continu stijgende lijn, tegenslagen zullen er altijd zijn.

​De ideale studenten bijbaan via Recruit a Student

Gelukkig kun je er ook voor kiezen om jezelf in te schrijven bij Recruit a Student. Zo hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de vraag “hoe vind ik mijn ideale studenten bijbaan?” omdat een team van professionals klaar staat om voor jou de ideale match tussen jou en een bedrijf te maken.

Recruit a Student heeft veel vacatures in uiteenlopende branches en verschillende soorten bedrijven. Zo kun je er voor kiezen om voor één vaste opdrachtgever aan de slag te gaan of om meerdere losse klussen voor verschillende opdrachtgevers uit te voeren. Zo leer jij al tijdens jouw studie wat je wel en niet leuk vindt en doe je meteen relevante werkervaring op! Bij Recruit a Student kun je op flexibele basis werken zodat het werken jouw leuke studentenleven niet in de weg staat.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.