Hoe vind je je droombaan

Publicatiedatum 25 november 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Tijdens je studiekeuze vraagt iedereen zichzelf wel af: hoe vind je nu je droombaan? Misschien bestaat die niet, omdat elke baan wel voordelen en nadelen heeft, of omdat je interesses veranderen door de jaren heen

Hoe kom je er achter wat op dit moment jouw ideale baan is? Ga rustig zitten en lees deze blog.

1 Zelf reflectie

De eerste en belangrijkste stap in het vinden van je droombaan is: bedenk voor jezelf waar je nu echt goed in bent, kijk naar je sterke en zwakke punten en zet dit op papier. Ben kritisch naar jezelf en bekijk nu wat je echt moet gaan verbeteren en welke punten je kunt ontwikkelen. Het is belangrijk om de juiste vaardigheden in te zetten in bepaalde banen, en als je deze nog niet bezit of goed beheerst is het verstandig om dat eerst onder de knie te raken. Met deze zelfreflectie, kom jij er zo achter welke banen nu echt goed bij jou passen!

2 Communicatie

Het is zeer belangrijk om een goed en sterk netwerk te hebben, breid deze dan ook zeker uit. LinkedIn is een goed platform voor en word ook vaak onder studenten gebruikt om een toffe stage of bijbaan te vinden. Lees in onze blog ook de voordelen van LinkedIn. Met een goed netwerk, en deze ook uit te breiden laat je zien wie jij bent, en wat je allemaal kan. En het brengt je een stap dichterbij je droombaan.

3 Onderneem actie

Als jij je droombaan wilt, moet je er ook echt actie voor ondernemen. Het komt niet zomaar aanwaaien en het geeft tevens ook een enorm goed gevoel als je het allemaal zelf hebt kunnen doen, zonder directe hulp van anderen. Stel ambitieuze maar wel makkelijk te behalen doelen voor jezelf. Doe alles stap voor stap en maak het jezelf niet al te moeilijk. Hier word je je bewust van wat je wilt bereiken en waar je naartoe wilt.

Met deze drie tips hopen wij dat jij jouw droombaan snel vind. Vergeet niet om onze vacatures te checken op de website, en misschien helpen wij je daarbij nog een stapje vooruit om je droombaan te vinden.

Heb jij nog geen flexibele baan?

Recruit a Student is een studentenuitzendbureau die de leukste studie gerelateerde bijbanen en losse klussen heeft voor studenten. Via een van onze banen als werkstudent kan jij vast bijverdienen en echt relevante werkervaring op doen. Daarnaast kan jij onder hetzelfde contract lekker bijklussen op losse klussen. Zo kan je zonder probleem extra bijverdienen voor bijvoorbeeld een vakantie! Schrijf je nu in en je kan direct onze openstaande vacatures zien.

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.