Top 3 beste bijbanen naast je studie

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 10 januari 2023

We weten het allemaal, je studententijd is een dure tijd. Je moet studeren maar wilt daarnaast natuurlijk ook op een snelle manier geld verdienen. Elke student heeft het druk met studeren en een studenten (bij)baan vinden daarnaast is dan ook lastig.

Werken in de Horeca

Op nummer 1 van de top 3 beste bijbanen naast je studie: werken in de horeca. Het meest voor de hand liggende bijbaantje voor studenten ligt in de horeca. Studenten houden van gezelligheid en in de horeca is het altijd gezellig. Er zijn veel mensen die op het terras gaan zitten en vaak heb je ook nog leuke collega's van je eigen leeftijd. Daarnaast zijn de werktijden in de horeca ook erg fijn. Deze zijn namelijk vooral s'avonds ( als mensen een hapje gaan eten) en in het weekend omdat iedereen dan vrij is. Je kan dit werk dus makkelijk inplannen naast je studie.

Vaak komen je vrienden en vriendinnen ook nog een lekkere borrel bij je drinken op het terras waardoor je deze niet hoeft te missen. Weer een voordeel aan het werken in de horeca! En niet te vergeten natuurlijk, Fooi.Wanneer je hard werkt en klantvriendelijk bent krijg je altijd wel fooi. Dit is een extraatje op je salaris en is altijd mooi meegenomen.

Voor de stappers onder ons is natuurlijk het werken als barman/vrouw ook een optie. Je werkt in de late uurtjes en dit is dus altijd wel in te plannen naast je studie. Daarbij ben je ondertussen dat je aan het werken bent eigenlijk ook opstap. Er is lekkere muziek en waarschijnlijk staan je vrienden bij je aan de bar. Een gezellige manier dus om je geld te verdienen.

En niet te vergeten het werken op festivals. Dit is de laatste tijd een trend onder de studenten.

Je hoeft geen duur kaartje meer te kopen en bent toch op het festival aanwezig. Je hoort de muziek en je vrienden zijn er waarschijnlijk ook.

Van deur tot deur verkoop/promotiewerk

Op nummer 2 van de top 3 beste bijbanen naast je studie: deur tot deur verkoop en promotiewerk. Dit is vooral een leuk bijbaantje voor studenten die houden van sales. Hierin kan je goed je verkoop skills laten zien en kan je ook oefenen als je later in de sales zou willen werken. Je verkoopt bij deur tot deur verkoop meestal goede doelen. In een face-to-face gesprek leg je dan uit waar je voor komt en hoe het bedrijf van het goede doel in zijn werk gaat.Je probeert er dan voor te zorgen dat mensen zich willen aanmelden bij het goede doel en een bijdragen willen leveren.

Dit werk is ideaal omdat je zelf je uren kunt inplannen. Je kunt er zelf voor kiezen of je een uur werkt of 2,3 etc. en ook op welke dagen je wilt werken. Daarnaast kan je ook nog is bonussen krijgen op de klanten die je binnenhaalt. Je daagt jezelf uit om zoveel mogelijk abonnementen te verkopen, want hoe meer je er verkoopt hoe meer geld je verdiend. Voor van deur tot deur verkoop moet je spontaan zijn, goed een praatje kunnen maken en proberen mensen te overtuigen.

Een andere baan waarvoor dit ook geld, is het promoten van producten. Bij het promoten van producten probeer je mensen te enthousiasmeren en kennis te laten maken met je producten. Verkoop is bij promotiewerk niet de focus maar vooral zorgen voor een klantbeleving staat centraal. Promotie werk is erg flexibel en daarom een ideaal bijbaantje voor studenten. Je kan ook bij dit werk meestal je uren zelf bepalen en je opgeven voor verschillende promotieopdrachten.Veel promotieopdrachten worden uitgegeven aan een uitzendbureau.

Een uitzendbureau

Wil je als student niet vast zitten aan vaste dagen en tijden en wil je niet altijd vervanging moeten regelen wanneer je een feestje of tentamen week hebt. Dan is het werken bij een uitzendbureau een goed bijbaantje voor jou.

Wanneer je je inschrijft bij een uitzendbureau word je een uitzendkracht. Dit betekent dat er verschillende opdrachtgevers, opdrachten uitgeven aan een uitzendbureau, jij als uitzendkracht kan dan worden neergezet op die opdracht. Deze opdrachten verschillen erg van elkaar want ze komen niet altijd uit dezelfde branche. Je werk is hierdoor erg variërend werk.

Vaak bellen de uitzendbureau's je op wanneer zij een nieuwe opdracht binnen hebben. Ze vragen dan of je voor die opdracht kan werken en jij kan kiezen of je dit doet. Wat ook vaak voorkomt is dat een uitzendbureau een eigen website heeft waarop je zelf de diensten kan bekijken die openstaan. Je kan jezelf dan inschrijven voor de diensten die jij leuk vindt en die plaatsvinden op de datum dat jij ook kan werken. Dus zodra jij een keer tentamens hebt of een feestje, dan hoef je geen vrij te vragen op je werk, je plant jezelf gewoon niet in.

Recruit a Student

Daarnaast zoek je natuurlijk ook een bijbaantje die goed bij je past. Recruit a Student is een uitzendbureau die je op gesprek laat komen zodra je je zelf hebt ingeschreven. In een intake gesprek zal er worden gekeken naar waar jij goed in bent en welk bedrijf en baan het beste bij jou past. Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwste vacatures? Schrijf jezelf dan snel hier in.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.

Onze nieuwsberichten

Goedkoop op vakantie deze zomer!

Studentenleven

Goedkoop op vakantie deze zomer!

De zomer staat voor de deur en dat betekent voor velen: vakantie! Maar wie wil er nu niet een beetje besparen op zijn reis? Daarom geven wij hier onze beste tips om goedkoop op vakantie te kunnen!
Lees meer
Het EK voetbal 2024: alles wat je moet weten!

Studentenleven

Het EK voetbal 2024: alles wat je moet weten!

Het EK Voetbal 2024 staat voor de deur en we kunnen niet wachten om Nederland weer in actie te zien! Hier lees je alles wat je moet weten over het EK, van het speelschema tot de loting en de stand van de kwalificatie!
Lees meer
De ultieme festivalgids!

Studentenleven

De ultieme festivalgids!

Ben jij klaar met je examens of scriptie en ben je nu al bezig met het plannen van je zomer? Na al dat harde werken is het tijd om te ontspannen en te genieten van de festivals die Nederland te bieden heeft. We hebben de beste tips voor je verzameld om je optimaal voor te bereiden op een zomer vol muziek, dans en onvergetelijke momenten. Laten we beginnen met de grootste festivals die je niet wilt missen!
Lees meer
Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.