Vijf tips om snel een bijbaan te vinden

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Veel studenten werken naast hun studie om lekker wat geld bij te verdienen. In deze blog lees je vijf tips om snel een bijbaan te vinden!

​Gebruik jouw netwerk

Vraag aan vrienden, familieleden, kennissen of zij toevallig een baantje weten. Misschien heeft iemand uit jouw netwerk toevallig op zijn/haar werk wel een vacature openstaan, op deze manier kan je via jouw connectie in een bedrijf terecht komen. Vaak kan degene uit jouw netwerk wel een goed woordje voor je doen, en dit werkt natuurlijk in jouw voordeel.

​Maak geen spelfouten

Wanneer je gaat solliciteren op vacatures zorg dan dat zowel in jouw sollicitatiebrief als in jouw cv absoluut geen spelfouten staan! Vaak is het zo dat werkgevers of recruiters bij het zien van spelfouten al direct stoppen met het lezen van de brief of cv. In dat geval maak je meteen geen kans meer op de bijbaan waarvoor je hebt gesolliciteerd. Laat jouw cv en sollicitatiebrief dus altijd even door iemand in je omgeving nalezen. Zo weet je zeker dat er geen spelfouten in staan.

​Een net e-mailadres

Wanneer je per mail gaat solliciteren zorg dan dat jouw e-mail adres netjes is. Wanneer jouw e-mail adres veel tekens of rare woorden bevat zal de werkgever of recruiter jouw sollicitatie niet snel serieus nemen. Maak een e-mail adres aan met het liefst je voor- en achternaam. Ook kun je beter een gmail adres gebruiken dan een msn, live of hotmail adres.

​Open sollicitatie

Wanneer je een bedrijf hebt waar je heel graag zou willen werken en waar geen vacatures voor zijn, dan kan je een open sollicitatie sturen. Twijfel niet en bel of schrijf dit bedrijf gewoon met jouw verhaal. Dit laat alleen maar zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in het bedrijf. En wie weet hebben ze juist wel iemand op dit moment nodig, maar was hier nog geen vacature voor. In dat geval komt jou belletje of brief vast als geroepen, want dit scheelt voor het bedrijf weer een vacature plaatsen.

​Een bijbaan via Recruit a Student

Recruit a Student is een uitzendbureau speciaal voor studenten. Vanzelfsprekend kunnen wij jou snel aan een leuke bijbaan helpen. Hierbij houden we rekening met jouw interesses en zoeken wij voor jou een bijbaan die gerelateerd is aan jouw studie. Op deze manier doe je tijdens jouw studie al waardevolle relevante werkervaring op. Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf vrijblijvend in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.