Waarom kiezen studenten voor een vakantiebaantje?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Waarom kiezen studenten voor vakantiebaantje? In deze blog vertellen wij je er alles over!

De laatste loodjes zijn het zwaarst. Waarschijnlijk moet je nog even bikkelen maar heb je daarna zomervakantie. Festivals bezoeken, een dagje naar het strand of misschien ga je wel op vakantie, eindelijk heb je de tijd om leuke dingen te gaan doen. Deze uitstapjes moeten natuurlijk wel gefinancierd worden en dat doe je het makkelijkst door middel van een vakantiebaan! Wil je de voordelen weten van een vakantiebaantje? Je leest het hier!

1. MONEY MONEY MONEY

Laten we eerlijk zijn, het verdienen van geld is natuurlijk één van de belangrijkste redenen om een vakantiebaantje te nemen. Veel studenten lukt het niet om naast hun studie nog veel te werken, dus de vakantie is de uitgelezen periode om wat extra’s te verdienen. Je kunt er voor kiezen om een aantal weken van je vakantie fulltime te werken en een paar weken lekker te ontspannen. Maar wat veel studenten ook doen is heel hun vakantie parttime werken. Zo blijft er constant lekker wat geld binnen komen maar genieten ze ook van hun welverdiende rust.

2. Ervaring

Je kunt ervoor kiezen om fulltime of parttime te gaan werken en je kunt ervoor kiezen om bij één of meerdere organisaties te werken. Deze nieuwe ervaringen zorgen ervoor dat jij zelf een grote persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Je leert veel nieuwe dingen en kunt weer nieuwe skills op je CV zetten. Recruiters zien het hebben van een vakantiebaan als een teken dat je een harde werker bent en dat je motivatie hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Iets wat later weer van pas kan komen bij toekomstige sollicitaties.

3. Ontdekken

Een vakantiebaan kan gezien worden als een ontdekkingstocht. Door het werken in verschillende bedrijven, bedrijfsculturen en door het uitvoeren van diverse werkzaamheden, ontdek je van zelf wat je leuk vindt. Maar natuurlijk leer je hierdoor ook wat je minder leuk vindt. Door in de zomer losse klussen te doen voor verschillende opdrachtgevers, kun je in diverse branches aan de slag. Deze ontdekkingen zorgen ervoor dat het voor jezelf makkelijker wordt om een bijbaan te vinden naast je studie die bij jou en je interesses past. We zien het ook steeds vaker gebeuren dat een student na de vakantie bij de opdrachtgever in dienst blijft. Zo levert hun vakantiebaan hen ook een (bij)baan op!

4. Nieuwe mensen leren kennen

Door je vakantiebaan leer je nieuwe mensen kennen. Dus buiten het geld verdienen, ervaring op doen en ontdekken wat je wil, creëer je belangrijke referenties. Deze zullen gunstig voor je zijn bij toekomstige sollicitaties. Zorg ervoor dat je ook tijdens je vakantiebaan bezig blijft met het onderhouden en vergroten van jouw netwerk. Wie weet ontmoet je in deze periode mensen die je later verder kunnen helpen. Benut deze kans goed en laat een onvergetelijke indruk achter bij jouw vakantiebaan!

Bovenstaande redenen laten je zien waarom het verstandig is om in de zomer lekker aan de slag te gaan. Vergeet dan ook zeker niet om jezelf in te schrijven zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacature.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.