Wat zijn de populairste bijbanen onder studenten?

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Veel studenten werken naast hun studie. Dit om een extra zakcentje bij te kunnen verdienen. Er bestaan natuurlijk honderden verschillende bijbaantjes, maar wat zijn de populairste bijbanen onder studenten? Je leest het in deze blog!

Nummer één bijbaan

De populairste bijbanen onder studenten zijn te vinden in de supermarkt. De meest jongeren gaan als de slag als vakkenvuller, kassabediening en andere functies in de supermarkt. De supermarkt is de ideale werkplek voor veel studenten doordat velen ook open zijn in de namiddag, avonden, zaterdagen en ook zondagen.

Overige populaire bijbanen

Daarnaast blijft werken in de horeca ook uitermate populair onder studenten. Dit werk wordt ook vaak gedaan buiten schooltijden waardoor deze bijbanen goed te combineren zijn met je studie. Een ander groot voordeel van het werken in de horeca is dat werknemers vaak meedelen in de fooi waardoor je een lekker extra zakcentje krijgt.

Onder meiden zijn er nog een aantal banen als huishoudelijke hulp en werken in de zorg erg populair als bijbaan. Een bijbaan in de zorg kan ook erg in je voordeel werken als je ook in deze sector studeert.

Bij jongens zijn dan weer banen in de logistiek als orderpicker erg populair, maar ook verschillende banen in de bezorging. Zo werken ze als folderbezorger, krantenbezorger of als maaltijd bezorger. 

Top 5 bijbanen voor jongens

1. Werken bij een supermarkt

2. Kranten bezorgen

3. Losse klussen

4. Werken in de tuinbouw

5. Werken in de horeca

Top 5 bijbanen voor meiden

1. Werken bij een supermarkt

2. babysitten en/of huishoudelijk hulp

3. Werken in de horeca

4. Werken in een winkel

5. Kranten bezorgen

Bijbaan die aansluit op je opleiding

Hierboven las je over de meest voorkomende bijbaantjes die worden uitgeoefend door studenten. Het leukste is natuurlijk om een bijbaantje te hebben in de richting waar je ook voor studeert. Op die manier doe je meteen wat ervaring op en dit staat weer goed op je CV!

Recruit a Student is een specialist in het vinden van leuke bijbanen die ook nog eens relevant zijn voor jouw studie. Schrijf je snel in en laat onze accountmanager weten waar jouw interesses liggen zodat ze ook voor jou de perfecte bijbaan kunnen vinden!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.