Goed nieuws over de huurprijzen in de vrije sector!

Publicatiedatum 8 mei 2024
Wijzigingsdatum 8 mei 2024

Goed nieuws voor studenten! Het limiet aan de maximale huurprijsstijging in de vrije sector is verlengd voor de komende vijf jaar. Maar wat betekent dit eigenlijk en wat wil huren in een vrije sector zeggen, Kom ik daarvoor in aanraking?

 

Wat betekend huren in de vrije sector? 

Huren in de vrije sector betekent dat je een woning huurt waarbij de huurprijs niet wordt bepaald door regulerende instanties, zoals bij sociale huurwoningen. Dit betekent dat de huurprijs in principe vrij onderhandelbaar is tussen de huurder en verhuurder. Voor veel studenten is sociale huur geen optie en komen ze terecht in de vrije sector.

Geen bizarre stijgingen mogelijk

De maximale huurverhoging is goed nieuws voor huurders in de vrije sector, omdat het betekent dat de huurprijzen niet ongelimiteerd kunnen stijgen. Als de huurprijs in je contract dit jaar meer dan 5,5% is gestegen, dan is er een grote kans dat je geld terugkrijgt. Het is daarom verstandig om je huurcontract goed te controleren. Gratis geld, wie wil dat nu niet?

Is jou woning opgeknapt?

Het kan voorkomen dat je verhuurder kosten heeft gemaakt voor het opknappen van de woning, wat een reden kan zijn voor een hogere huurprijs. Echter, zelfs in deze gevallen moet de huurprijs in lijn zijn met de werkelijke kosten van de woningverbetering.

Zit ik ook goed voor de toekomst?

Maar wat betekent dit voor de toekomst? Onlangs heeft de Eerste Kamer ingestemd met het handhaven van deze maximale huurprijsstijging voor de komende vijf jaar. Dit betekent dat huurprijzen weliswaar kunnen stijgen, maar dat er wel grenzen aan zijn. Een geruststellende gedachte in een tijd waarin huurprijzen de pan uit lijken te rijzen.

Kortom, de limiet aan huurprijsstijgingen is goed nieuws voor huurders in de vrije sector, waaronder veel studenten vallen. Het biedt bescherming tegen onredelijke prijsstijgingen en zorgt voor meer stabiliteit op de huurmarkt. Dus vergeet niet om je huurcontract te checken en profiteer van eventuele terugbetalingen als de huurprijs te veel is gestegen. En wie weet zit jij dit weekend van dat geld op het terras! Fijn Hemelvaartsweekend (; 

Het lange Hemelvaartsweekend vieren?

Met dit mooie weer lonkt het terras sowieso, maar laten we eerlijk zijn, leuke dingen doen kost nou eenmaal geld. Gelukkig is er een manier om op een leuke manier geld te verdienen. Hoe ideaal is dat?

Bij Recruit a Student helpen we jou bij het vinden van jouw ideale studenten (bij)baan. Of je nu op zoek bent naar een flexibele bijbaan naast je studie of een tijdelijke klus om wat extra's te verdienen, wij hebben het voor je. Met ons uitgebreide netwerk van bedrijven en organisaties kunnen we de perfecte match voor jou vinden. Bekijk het overzicht van onze vacatures en reageer direct op een functie die jou aanspreekt. Je kunt jezelf ook inschrijven bij Recruit a Student. Zodra je jezelf ingeschreven hebt houden wij je op de hoogte van de nieuwste vacatures die aansluiten op jouw profiel. Hierdoor vind je eenvoudig en snel de bijbaan die echt bij jou en jouw studentenleven past en je een mooie cv kan opbouwen tot je diploma binnen is!

Dus waar wacht je nog op? Geniet van het mooie weer op het terras, wetende dat je bij Recruit a Student terecht kunt voor die leuke en lucratieve bijbaan die jou helpt om van het leven te genieten zonder constant op je bankrekening te hoeven letten.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.