Onbeperkt bijverdienen in 2020

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Werk jij naast je studie veel bij om jouw rekeningen te kunnen betalen? Dan heb jij vast wel eens van de bijverdiengrens gehoord. Het komende jaar hoef je je hier geen zorgen over te maken. De overheid heeft namelijk de bijverdiengrens opgeheven voor 2020!

Bijverdiengrens voor studenten

Ieder jaar wordt er een bijverdiengrens vastgesteld door duo. Dit betekent dat hbo-, wo- studenten die onder het oude stelsel vallen en mbo-studenten niet teveel mogen bijverdienen naast het ontvangen van studiefinanciering. In 2019 lag deze bijverdiengrens voor studenten op maximaal €14.682,96. Heb jij in 2019 meer dan dit bedrag verdiend? Dan zal je een deel of het gehele bedrag aan ontvangen studiefinanciering terug moeten betalen. Deze bijverdiengrens is door de corona crisis voor 2020 opgeheven. Je hoeft je dit jaar dus geen zorgen te maken over hoeveel je verdiend hebt de afgelopen maanden of hoeveel je nog extra gaat verdienen dit jaar.

Vanaf wanneer is de bijverdiengrens afgeschaft?​

De bijverdiengrens is met terugwerkende kracht opgeheven. Dit betekent dat er geen bijverdiengrens is vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Jij hoeft je dus ook geen zorgen te maken als jij voor de corona crisis al veel hebt gewerkt en door je extra vrije tijd nog meer wilt gaan werken!

Komt de bijverdiengrens weer terug voor 2021?​

Het afschaffen van de bijverdiengrens voor studenten is een tijdelijke maatregel in verband met de coronacrisis. De bijverdiengrens zal in principe weer terugkomen voor 2021. Naast de bijverdiengrens voor studenten was er voor jongeren van 16 en 17 ook een bijverdiengrens voor kinderbijslag deze grens is volledig opgeheven en zal ook in 2021 niet meer terug komen. Lees op de website van Probeer de Bond meer informatie over hoeveel je mag werken als je 17 jaar of jonger bent. 

Extra werk vinden​

Nu je geen rekening hoeft te houden met de bijverdiengrens kan je deze zomer lekker aan de slag. Ben je op zoek naar een extra bijbaan? Meld je dan aan bij Recruit a Student! Wij hebben werk in alle soorten en maten. Van vaste banen tot flexibele bijbanen en ook losse klussen waarmee je jouw agenda helemaal vol kunt plannen. Schrijf je dus snel in en blijf direct op de hoogte van elke vacature die binnenkomt bij de vestiging bij jou in de regio!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.