7 tips om als student gezond te blijven

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Veel studenten leven niet gezond. Om hier verandering in te brengen hebben wij 7 tips verzameld om als student gezond te blijven.

De doorsnee student eten niet heel gezond, slaapt weinig en drinkt regelmatig. Heel ongezond natuurlijk, maar wat is de beste manier om als student gezond te blijven? Gezonde voeding is vaak wat duurder en het bereiden van een gezonde maaltijd kost vaak meer tijd. Wij hebben hier 7 tips om als student gezond te blijven.

Voeding

Haal simpelweg geen ongezonde maaltijden en snacks in huis! Als het niet in je buurt ligt, zal je het ook minder snel nemen. Zorg voor wat fruit en groente in huis en gezonde crackertjes en noten. Dit is niet duurder dan snoep en chips.
Wanneer je je brood belegt, kies dan voor mager beleg. Zoals wat rosbief of een gekookt ei. Een plakje kaas kan ook af en toe, maar alles met mate. Wanneer je plakjes komkommer op je brood erbij doet vult dit veel sneller!

Qua avond eten begrijpen we dat je niet teveel tijd en geld kwijt wilt zijn. Kies daarom voor iets makkelijks maar wel gezonds, bijvoorbeeld een salade. Wanneer er meerdere in jouw studentenhuis wat gezonder willen gaan leven, spreek dan af dat jullie om de beurt wat gezonds koken. Op deze manier hoef je niet elke dag zo je best te doen en kun je toch elke dag gezond blijven eten.

Sporten & bewegen

Een abonnement op de sportschool is vaak vrij prijzig, alhoewel er de laatste tijd steeds meer goedkopere sportscholen bij komen. Ben je geen lid van een sportschool, zorg dan in ieder geval dat je zoveel mogelijk beweging meepakt. Neem de trap in plaats van de lift en probeer zoveel mogelijk te wandelen. In de zomer kun je natuurlijk heerlijk gratis zwemmen in de zee of meren.

Slapen

Nachtrust is heel belangrijk. Een student heeft hier natuurlijk weinig tijd voor, maar probeer toch zoveel mogelijk nachtrust te pakken. Uitgerust zijn is heel belangrijk en slaap is gezond voor je. Probeer af en toe eens wat te schrappen en ga gewoon een avondje lekker op tijd naar bed, dat zal je goed doen.

Drinken

Probeer frisdrank te vermijden, drink liever water of thee. Desnoods kan je ook nog siroop drinken, dit is veel goedkoper dan cola en andere frisdranken, daarnaast is het ook een stuk gezonder voor je.

Probeer het drinken van bier en andere alcoholische dranken zoveel mogelijk te beperken. Vind je dit moeilijk, probeer dan 1 of 2 vaste avonden aan te houden dat je wel alcohol drinkt en de rest van de week gewoon niet. Ga je op deze avonden ook niet helemaal volgooien, maar drink gewoon een paar drankjes.

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan die echt bij je past? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf jezelf hier in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.