Alles over de Lumina Spark persoonlijkheidstest

Publicatiedatum 9 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

​Lumina Learning werkt met de vier kleuren die je misschien van andere persoonlijkheidstesten kent: groen, geel, blauw en rood. Iedere kleur heeft een andere betekenis. Zo staat de kleur rood voor bijvoorbeeld dominantie en ambitie en staat de kleur blauw bijvoorbeeld voor taakgerichtheid en een formele handelswijze.

Echter in plaats van jou één kleur te geven, kijkt Lumina Spark hoe jij je gedraagt in verschillende situaties en geeft je een totaalbeeld van jouw persoonlijkheid en gedrag in verschillende situaties. Hierdoor kun je dus binnen meerdere kleuren scoren. De drie situaties die Lumina Spark bekijkt zijn jouw instinctieve persona, dagelijkse persona en jouw overbelaste persona.

​De persona's

Instinctieve persona: Dit is je natuurlijke zelf en is de persona die het dichtste bij het beeld komt dat jij van jezelf hebt. Het laat zien wie jij bent wanneer je in een omgeving bent met weinig prikkels, zoals wanneer je alleen thuis bent. Jij laat deze persona niet altijd aan iedereen zien, vaak alleen aan mensen in jouw omgeving die je vertrouwt.

Dagelijkse persona: Dit is de persona die mensen uit jouw omgeving het meest zien. Dit is het beeld dat jij wilt dat mensen van jou hebben. Je zal sommige kwaliteiten die jouw instinctieve persona heeft hierbij verbergen, maar het kan ook dat je juist kwaliteiten naar voren laat komen die je instinctieve persona niet heeft.

Overbelaste persona: Dit is de persona die naar voren komt als jij onder druk staat of in een onverwachte, stressvolle situaties terecht komt. Dit is vaak de lastigste persona om zelf te herkennen omdat dit een persona is die vaak onbewust naar voren komt.

Wanneer je de Lumina Spark persoonlijkheidstest hebt ingevuld ontvang je een profielschets waarin jouw verschillende persona’s beschreven worden en waarin wordt uitgelegd hoe deze met elkaar samenhangen. Daarin zie je ook jouw persoonlijke splash die de vier kleuren opdeelt in acht kwaliteiten die overlappen binnen de kleuren.

​Waarom een persoonlijkheidstest van Lumina Learning?

Waarin Lumina Learning zich onderscheidt van andere persoonlijkheidstesten is dat je per persona anders kunt scoren op bepaalde eigenschappen. Als voorbeeld: jouw instinctieve persona is erg extravert, jouw dagelijkse persona is dat ook maar jouw overbelaste persona juist niet. Dit betekent dat je eigenlijk altijd extravert gedrag vertoont maar dat je in stresssituaties juist introvert bent. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe jij jezelf gedraagt in stressvolle situaties en hoe anders je dan bent ten opzichte van jouw natuurlijke persona.

Voorbeeld van hoe je instinctieve persona kan verschillende met je overbelaste persona:

Tenslotte lees je ook in jouw profielschets wat jouw communicatievoorkeuren zijn en krijg je tips over hoe je kunt communiceren met personen die een hele andere persoonlijkheid dan jij hebben. Erg handig, zo leer je namelijk precies wat je valkuilen zijn en hoe je deze kunt verbeteren.

​Doe de test!

Wil jij graag een Lumina Spark persoonlijkheidstest doen? Via de app van Lumina Splash is het mogelijk om jouw persoonlijkheid te scannen. Hierdoor leer jij jezelf beter kennen, ontdek je wat jouw talenten zijn en kun je deze verder ontwikkelen. 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.