Waarom sporten juist goed is voor studenten!

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 23 december 2022

In deze blog lees je van alles over de positieve effecten van sporten als student zijnde.

Uren per dag zit je achter je laptop, daarnaast wil je nog leuke dingen doen met vrienden en moeten er nog wat centen verdiend worden met een bijbaan. Heel veel excuusjes om lekker op de bank te blijven liggen wanneer je daar tijd voor hebt. Toch is het goed om die bank af te komen om te gaan sporten. In deze blog lees je waarom sporten goed voor je is! 

Meer concentratie

Door te sporten word je concentratie veel beter. Uit uitgebreid onderzoek van de Mulierstudie is gebleken dat door te sporten er meer bloed naar je hersenen gaat. Meer bloed naar de hersenen zorgt ook voor meer zuurstof en voedingsstoffen. Dit zorgt voor een betere concentratie en werkgeheugen. Daarnaast worden de prikkels uit je omgeving eerder onderdrukt.

Je hoofd leeg maken

Heb je urenlang in de schoolbanken gezeten en geluisterd naar een saai college? Maak dan je hoofd leeg door even te gaan sporten. Even een stukje hardlopen, wandelen, fietsen of even knallen in de sportschool. Tijdens het sporten ben je geestelijk en lichamelijk gefocust. Je komt in een soort flow te zitten. Dat zorgt ervoor dat alle andere gedachten en drukte even geen ruimte hebben om tot je door te dringen.

Betere conditie

Door voldoende te sporten zal je een betere conditie opbouwen. Zo wordt alles makkelijker en kost het allemaal wat minder moeite. Het is natuurlijk erg verleidelijk om gebruik te maken van je gratis ov, maar je kan ook de fiets pakken of toch dat stukje te wandelen. Hierdoor zal je onbewust al een stuk fitter worden. Ook kan sporten goed werken tegen de rug- en nekklachten.

Betere mood

Je lichaam maakt een stofje, endorfine, aan tijdens het sporten. Van dit stofje word je vrolijker, positiever en krijg je een beter humeur. Ook vermindert sporten je stress, zo kun je beter omgaan met spanningen. Naast dat sporten je veel energie geeft, zorgt het ook voor een betere nachtrust. Doordat je lichamelijk moe bent door het sporten slaap je dieper waardoor je de volgende dag beter en meer uitgerust wakker wordt.

Studenten sportclubs

Wil je wel aan de slag met sporten, maar vind je het erg duur? In vele studentensteden zijn studentensportverenigingen waar je voor een lage prijs toch lekker kunt sporten. Ook zijn de studenten kortingen bij sportscholen erg mooi meegenomen. Is de sportschool toch nog iets te prijzig voor je? Misschien is het dan tijd voor een tof bijbaantje.  Neem een kijkje tussen de vacatures op onze website en schrijf je in

Voor meer sport tips kan je ook onze blog lezen die gaat over fit blijven tijdens de lockdown, vol met sporttips voor thuis sporten zonder attributen.

Dus… studeren en sporten lijkt allemaal lastig maar door al deze toffe voordelen zal ik het zeker eens gaan overwegen om toch maar van de bank af te komen en eens de sportschool binnen te lopen!

Waarom sporten juist goed is voor studenten!
Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.