Zo hack je geluk

Publicatiedatum 21 maart 2023
Wijzigingsdatum 21 maart 2023

Gister was het de internationale dag van het geluk. Deze dag staat in het teken van vrolijker zijn en vrolijkheid meer onder de aandacht brengen. Het lijkt er ook op dat we vandaag de dag met steeds meer negativiteit worden geconfronteerd, waardoor het voor sommige mensen moeilijker is om op een positieve manier te denken. Maar hoe geef je je dagelijkse geluksgevoel een boost en blijf je op een positieve manier denken? Wij geven je in deze blog 4 lifehacks om je geluksgevoel een boost te geven.

Lifehack 1: Geluk is…

Wat gelukkig maakt, is voor iedereen anders. Misschien is het voor jou ’s ochtends wakker worden naast je grote liefde, jouw sportuurtje, een avond uit of buiten een kopje koffie drinken in de zon. Wat maakt jou intens gelukkig? Probeer eens te definiëren wat voor jou geluk is. Grote kans dat jouw echte geluk zit in de kleine dingen. Want natuurlijk kan je harstikke blij worden van een een mooie tas, een nieuwe auto of het moment dat je op die heerlijke vakantie vertrekt, maar wees eerlijk, dat draait meer om ‘plezier’ dan om puur geluk. Het maakt je een kort moment dolgelukkig, totdat je de eerste 1000 kilometer in je blitse bakkie erop hebt zitten en het eigenlijk heel normaal wordt elke dag in die auto rond te rijden. Zodra jij in je eerste levensbehoefte kunt voorzien zit geluk zelden in de materie, maar zit het vaak heel erg in de kleine dingen. Scrhijf voor jezelf eens op welke tien dingen jou een ultiem gevoel van geluk geven en (nagenoeg) elke dag voor het grijpen liggen.

Lifehack 2: Energievreters en energiegevers

Sla je agenda open en kijk naar de dingen die je de afgelopen week hebt gedaan, zowel qua werk als privé. Je gaat al deze activiteiten indelen onder twee kopjes. Eén kopje bevat alle activiteiten die jou energie gaven ‘de energiegevers’ en het andere kopje bevat alle activiteiten die energie kosten ‘de energievreters’. Misschien hou je van sporten en kost het je fysieke energie, maar geeft het je juist heel veel mentale energie. Dan is het dus een energiegever. Het gaat er dus niet zozeer om of het jou fysieke energie kost (zoals een wandeling met de hond) maar hoeveel energie iets mentaal geeft of kost. Daarnaast is het belangrijk dat je een beeld krijgt hoe jij je week besteed. Waar blijf jij precies met de 24 uur in je dag en de 168 uur in je week en zit daar een zekere balans in?

Lifehack 3: Leg de lat wat lager

Perfectie bestaat niet, echt niet. Zeker in deze tijden waarin we continu naar elkaar aan het kijken zijn, continu vergelijken, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en je niet gek te laten maken. Degenen die zich continu sterk opstellen zijn vaak zó kwetsbaar. Vergeet niet dat jezelf kwetsbaar durven opstellen je juist sterker maakt. Probeer dingen uit, maak die fouten en besteed je aandacht aan de mensen en dingen die je energie geven. Het maakt niet uit hoe je leven eruit ziet voor andere mensen, als jij er zelf maar gelukkig van wordt. Daar gaat het om! Maak daarom eens een lijst van de dingen waarbij jij je lat wellicht te hoog legt. Misschien door de verwachtingen van anderen, de invloed die social media op je hebben of omdat jezelf vergelijkt met anderen. Waar mag jij realistischer in zijn, zodat je niet steeds jezelf forceert om het onmogelijke na te streven met alle teleurstellingen van dien?

Lifehack 4: Leef in het nu

Het werkelijke geluk kan zich nooit en te nimmer in de toekomst afspelen. Als je je gelukkig voelt dan voel je dat NU, als je ergens hoge verwachtingen van hebt en je daar prettig bij voelt, dan voel je dit ook NU. Het toekomstmoment wat je in je hoofd hebt is niet direct grijpbaar. Daarom wil je jezelf behoeden voor teleurstellingen en gepieker over de toekomst. Je kunt veel beter proberen te genieten van het hier en nu (de kleine dingen). Kijk om je een, aanschouw mensen, dieren, natuur en vrijheden en geniet ervan!

Als je deze 4 lifehacks goed toepast in jouw leven zal je zeker dagelijks meer geluk ervaren, want jij kan jouw geluksgevoel beïnvloeden met jouw gedachtes. Ben lief voor jezelf en gun jezelf die goede geluksgevoelens.

Wordt jij ook gelukkig van meer geld om te besteden aan leuke dingen en ben je op zoek naar een leuke studentenstudenten (bij)baanStudenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf jezelf hier in om altijd als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste vacatures.

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.