Voor- en nadelen van Twitter

Publicatiedatum 12 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Hoewel Twitter steeds minder gebruikt wordt, blijft het één van de populairste social media kanalen in Nederland. In deze blog lees je alles over de voor- en nadelen van Twitter.

​Wat zijn de nadelen van Twitter?

Het nadeel van een twitteraccount is dat je hiermee een stukje privacy naar buiten brengt, wanneer je een bericht plaatst op Twitter heet dit een tweet. Natuurlijk heb jij zelf in de hand wat je vanuit je twitteraccount tweet maar vaak is een tweet al geplaatst zonder er echt goed over na te denken.

Veel mensen kunnen dit zien, ook bijvoorbeeld je collega's of werkgever. Sta daarom altijd goed stil bij je tweet voordat je deze ook daadwerkelijk plaatst. Kwets je hier niemand mee? En kan dit niet tegen je gebruikt worden?

Denk altijd goed na wat je op internet en in dit geval op Twitter neerzet. Natuurlijk kun je eventueel je tweets uit het verleden verwijderen maar er blijft altijd wel ergens iets van bewaard op het internet. Iemand die bijvoorbeeld echt naar jou naam gaat zoeken op internet zou deze tweets alsnog tegen kunnen komen. Je kunt dus eigenlijk niet zomaar iets tweeten of foto's plaatsen zonder hier eerst goed over na te denken.

Een ander nadeel is dat het verslavend kan werken. Ook omdat Twitter natuurlijk makkelijk te gebruiken is vanaf een mobiele telefoon is de verleiding vaak groot om continue het laatste nieuws en tweets te bekijken. Natuurlijk is het fijn om 'up to date' te zijn maar er zijn een hoop mensen die hier al snel de hele dag mee bezig zijn en daadwerkelijk verslaafd raken aan Twitter.

​Wat zijn de voordelen van Twitter?

Twitter kent daarin tegen ook vele voordelen. Zo kun je de personen en bedrijven volgen die jou interesseren, doordat je dit volgt blijf je altijd op de hoogte van hun laatste tweets en het laatste nieuws wat jou interesseert. Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes heeft z'n voordelen maar let er wel goed op dat je dus niet verslaafd hieraan raakt, zoals bij 'de nadelen van een Twitteraccount' hierboven staat omschreven.

Door Twitter kun je ook heel gemakkelijk je netwerk uitbreiden. Je volgt de personen en/of bedrijven die voor jou handig kunnen zijn, en zij kunnen jou weer volgen. Ook leg je makkelijk contacten met anderen en dat allemaal op de momenten wanneer dit voor jou uitkomt. Het is heel handig om even via Twitter te netwerken als je even ergens aan het wachten bent bijvoorbeeld. Dit kan allemaal vanaf je mobiele telefoon en dit maakt Twitter ook een snelle manier om te kunnen netwerken.

Door middel van een # te gebruiken kan je jou berichten op andere plekken laten verschijnen. Bijvoorbeeld wanneer je "#student" in je tweet plaatst, krijgen degenen die zoeken naar ''student'' vaak ook jou tweet te zien. Op twitter kan je dus heel veel mensen bereiken met jou tweets en hierdoor kun je ook meer feedback verwachten. Voor bedrijven is Twitter een uitstekend middel om meer klanten te krijgen en reclame te maken.

Het gebruik van Twitter kan dus erg leuk en handig zijn. Het heeft vele voordelen maar ook zeker een paar nadelen, probeer hier wel voor op te passen.

Ben je op zoek naar een leuke studenten baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die echt bij je past! Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.