Hoe houd ik op een slimme manier mijn CV bij?

Publicatiedatum 30 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Je hebt vast wel eens een curriculum vitae gemaakt. Een curriculum vitae is een overzicht van wat je tot nu toe gedaan en bereikt hebt. Een potentiële werkgever kan hier aan zien welke vaardigheden je beheerst en wat voor persoon je bent. Het is daarom belangrijk om je cv bij te houden.

​Hoe maak ik een goed CV?

Allereerst is het belangrijk dat de basis van jouw cv goed is. Hoelang geleden heb je voor het laatst jouw cv gemaakt of bijgewerkt? Loop alles wat er op dit moment in jouw cv staat even na, klopt de informatie en is deze informatie nog relevant?

Het is belangrijk dat er relevante informatie in jouw cv staat. Een potentiële werkgever of recruiter moet duidelijk en snel kunnen zien wat voor persoon je bent, welke opleidingen je gedaan hebt, wat voor werkervaring je hebt en welke vaardigheden je beheerst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel gesolliciteerd en heeft een potentiële werkgever of recruiter geen tijd om een heel cv aandachtig door te lezen. Zorg er daarom voor dat jouw cv:

- Overzichtelijk is, werk puntsgewijs en op volgorde van jaartallen.
- Alleen relevante informatie bevat
- Niet langer is dan 2 pagina’s
- Opvalt, bijvoorbeeld door iets leuks te doen met de lay-out. (Let hierbij wel op dat het cv netjes, overzichtelijk en zakelijk blijft tonen)

​Hoe houd ik mijn CV bij?

Wanneer de basis van jouw cv goed is, kun je deze gaan bijhouden. Het bijhouden van jouw cv is erg belangrijk, doe dit ook wanneer je niet opzoek bent naar een baan. Voeg steeds cursussen toe die je hebt gevolgd, jouw behaalde successen en extra vaardigheden die je hebt op gedaan.
Ook al ben je misschien nu niet opzoek naar een baan, wie weet over een tijdje of een paar jaar dat je wel heel graag een andere baan wilt site web. Vaak kun je cursussen, of behaalde successen niet eens meer allemaal herinneren, terwijl je deze vaardigheden wel beheerst.

Werk daarom jouw cv regelmatig bij. Je kan voor jezelf een tijd instellen, bijvoorbeeld dat je elk kwartaal even jouw cv controleert en bijwerkt. Je kan ook na iedere cursus, succes of werkervaring dit direct aan jouw cv toevoegen. Op deze manier is jouw cv altijd up-to-date.

Wanneer je jouw cv hebt geüpload op vacaturesites let er dan ook op dat jou ”oude cv” wordt vervangen door jouw ”bijgewerkte cv”.

Werkgevers bekijken vaak eerst cv’s om een geschikte kandidaat voor een bepaalde functie te benaderen aan de hand van het cv, op deze manier is soms het plaatsen van een vacature niet meer nodig. Ook dit is een goede reden op jouw cv up-to-date te houden, een bepaalde cursus of extra vaardigheid kan er soms net voor zorgen dat juist jij een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek.

​Tijd niet gewerkt of niet kunnen werken

Heb je een tijd niet gewerkt of niet kunnen werken en valt er hierdoor een gat in jouw cv? Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Geef wel op jouw cv aan hoe je deze tijd hebt ingevuld. Wanneer je jezelf hebt bijgeschoold of bent gaan reizen vermeld dit dan ook op jouw cv, ook dit zijn ervaringen. Leg op een positieve manier uit waarom je een periode minder productief bent geweest.

Wil je graag meer sollicitatie tips & tricks lezen? Lees dan onze blog op de website! Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die echt bij je past. Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.