Op een orginele manier een CV opstellen? Maak een video CV!

Publicatiedatum 21 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Wil je op een originele manier een cv samenstellen? Maak een video CV! In deze blog geven we je tips voor het maken van een video CV.

Iedereen kent de traditionele manier om een cv te schrijven. Tegenwoordig is er een nieuw veelgebruikte manier: het video CV. Een video CV schetst meteen een goed beeld voor je (toekomstige) werkgever. Door middel van een video CV onderscheid je daarom ook van andere werkzoekenden!

Aan de hand van de volgende stappen stel je een video CV op:

Hoe maak je een video CV?

Je kunt al gemakkelijk zelf een video cv maken met een smartphone, tablet, webcam of camera. Zorg er ervoor dat het beeldmateriaal van goede kwaliteit is en dat je een professionele indruk maakt. Maak deze in een rustige omgeving.

Wat vertel je in deze video?

Je video CV is opgebouwd aan de hand van het AIDA (Attention, Interest, Desire, Action) model. Geef je CV structuur door jezelf de vragen te stellen: ‘Wie ben ik?’ ‘Wat kan ik?’ ‘Wat ik wil ik?’. Vertel over werkervaringen en onderbouw je ervaringen met concrete voorbeelden. Let op je uitspraak en probeer verzorgd te praten.

Hoe maak je een goede indruk?

Een bekende uitspraak: Een eerste indruk maak je maar één keer. De eerste indruk bepaalt of een werkgever verder met je wil. Binnen een paar seconden vormt de (aankomende) werkgever een beeld van jou en beslist degene of het de moeite waard is om verder te luisteren. Probeer een video CV samen te stellen dat past bij je karakter en houd rekening met de kledingkeuze. Bij een formeel bedrijf is het aan te raden om je kleding hierop aan te passen.

Moet ik naast mijn video CV ook een traditionele CV opstellen?

Over het algemeen zijn werkgevers niet gewend aan een video variant van een CV. Het is daarom aan te raden om een CV op papier te zetten of een LinkedIn pagina aan te maken. Een video CV variant dient als een aanvulling voor je traditionele CV op papier of LinkedIn pagina. Houd dit kort en krachtig.

Kan ik een video CV door een bedrijf laten maken?

Uiteraard kan je een video CV ook door een gespecialiseerd bedrijf laten maken. Op internet vind je diverse bedrijven die een video CV voor je kunnen maken. Je kunt dit zien als een investering in jezelf. Overigens is het aan te raden om voor jezelf af te wegen wat de voordelen en nadelen zijn wanneer je een bedrijf dit voor jou laat maken.

Heb jij een goed CV en ben je er klaar voor om te gaan solliciteren? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf jezelf hier om altijd als eerste op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.