Solliciteren, maar dan net even anders!

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Vanzelfsprekend ontvangen wij bij Recruit a Student regelmatig creatieve sollicitaties. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste, meest aparte en grappigste sollicitaties die ik kon vinden op het internet en heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet.

Vanzelfsprekend ontvangen wij bij Recruit a Student regelmatig creatieve sollicitaties. Enorm leuk voor de recruiters natuurlijk, het is een aangename afwisseling tussen de standaard sollicitaties waarvan zij er veel ontvangen per dag. Door de grappige sollicitaties die ik hier regelmatig voorbij zie komen, werd mijn nieuwsgierigheid getriggerd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste, meest aparte en grappigste sollicitaties die ik kon vinden op het internet en heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet.

Originele sollicitatie #1: de eetbare sollicitatie

De meeste mensen worden wel vrolijk wanneer zij iets lekkers te eten krijgen. En hier heeft deze sollicitant erg slim op ingespeeld. Zij heeft een doos met lekkernijen laten bezorgen bij de organisatie waar zij graag wilde gaan werken, met haar CV bijgevoegd. Een leuke manier  om er voor te zorgen dat de recruiter nog een keer extra aan je denkt tijdens het maken van de keuze tussen jou en de andere kandidaten!

Originele sollicitatie #2: Andersom solliciteren

Deze manier van het zoeken naar een baan, vind ik persoonlijk erg grappig. Andrew Horton, een programmeur, was het helemaal beu om te solliciteren zonder succes. En daarom besloot hij om het anders aan te pakken. Hij liet bedrijven namelijk bij hem solliciteren in plaats van andersom en bouwde een website. Op deze website was een sollicitatieformulier te vinden wat bedrijven in konden vullen wanneer zij dachten dat zij de geschikte baan voor Andrew hadden. Door het inzetten van zijn humor en originaliteit is het hem gelukt om een leuke baan te vinden.

Originele sollicitatie #3: Zelf een baan creëren

Stel je voor; je belt twee keer op één dag naar je fysiotherapeut omdat je graag een afspraak wilt maken, maar er wordt steeds niet opgenomen en je wordt ook niet teruggebeld. Je kunt jezelf hier kwaad over maken maar je kan de situatie ook ombuigen naar een kans voor jezelf. De vrouw, die onderstaande brief geschreven heeft, heeft hier perfect op ingespeeld. Zij schreef namelijk een open sollicitatiebrief naar de desbetreffende fysiopraktijk en solliciteerde naar de functie van secretaresse (die de praktijk blijkbaar nog niet in dienst had). Door deze manier van solliciteren liet de vrouw zien dat zij kansen in ziet en hier goed op in kan spelen en ze heeft ook meteen laten zien dat ze lef heeft.

Originele sollicitatie #4: Het bierviltje

De foto van deze manier van solliciteren is al een keer viral gegaan, maar toch wilde ik dit graag met jullie delen. Het CV op het bierviltje is van Octave Regout. Hij heeft zijn CV laten afdrukken op bierviltjes en deze verspreid in bars en restaurants waar mensen uit het bedrijfsleven regelmatig te vinden zijn. Door deze manier van solliciteren laat hij zijn creativiteit zien, wat natuurlijk een belangrijke eigenschap is voor een marketeer.

Originele sollicitatie #5: Met de tijd mee

Tegenwoordig speelt zich steeds meer online af, ook het solliciteren. Een Amerikaanse jongen speelt hier fantastisch op in door te solliciteren via de functie “mijn verhaal” van Snapchat. Via de app filmt hij zijn talenten in korte filmpjes en plaats “zijn verhaal” vervolgens op Youtube en stuurt hem mee met zijn sollicitaties. Aangezien hij op zoek was naar een baan in de social media, verwacht ik wel dat het hem gelukt is op deze unieke manier.

Door bovenstaande tips voldoende inspiratie gekregen om zelf te gaan solliciteren? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de studenten (bij)baan die bij je past. Schrijf jezelf hier in om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.