Student & stage: 5 tips waardoor je stage leuker wordt!

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Een stage is erg belangrijk om het beroep waar voor je leert in de praktijk uit te voeren. Maar hoe zorg je er voor dat je stage leuk wordt? Je leest het in deze blog!

Een stage is heel belangrijk om het beroep waar je voor leert in de praktijk uit te voeren. Hiermee doe je een hoop ervaring op, op deze manier leer je de kneepjes van het vak. Wanneer je het naar je zin hebt bij het stage bedrijf waar je werkt, straal je dit ook uit. Je collega's zullen dit merken en hierdoor ook bereid zijn jou meer te willen leren over het vak. Wij hebben wat tips om je stage nog leuker te maken!

1. Solliciteer bij een bedrijf wat je aanspreekt

Wanneer je gaat werken bij een bedrijf waar je interesse in hebt, zorgt dit automatisch dat je gemotiveerder bent om te starten met je stage. Zoek ook uit welke werkzaamheden jij zal gaan uitvoeren, past dit bij je? Let er ook op dat er uitdaging in je werk zit. Uitdaging zal je motiveren en maakt je stage leuker!

2. Maak een praatje met je collega's

Als je erg verlegen bent, probeer je zelf hier overheen te zetten. Maak een praatje met je collega's en toon interesse. Dit maakt het gezelliger op de werkvloer. Als je lol kunt maken met je collega's maakt dat het werk vaak lichter en leuker. Daarnaast zorgt een leuke band met je collega's er ook voor dat je meer leert, zij zullen bereid zijn je meer uit te leggen en al je vragen over het vak te beantwoorden. Wees altijd vriendelijk en respectvol! Wie goed doet, die goed ontmoet.

3. Weet wat je moet doen

Zorg dat het voor jou duidelijk is wat je werkzaamheden zijn. Begrijp je iets niet, vraag het dan! Je kan beter twee keer dezelfde vraag stellen dan niets vragen, je leert hier van. Daarnaast is het ook prettiger werken als je precies weet wat de bedoeling is, zo kan je goed aan de slag gaan. Wanneer je je werk goed uit kan voeren geeft dit voor je zelf ook voldoening.

4. Zorg dat je lekker in je vel zit

Dit is niet alleen voor je stage belangrijk maar vooral voor jezelf. Op het moment dat jij zelf goed in je vel zit, ben je bereid meer aan te pakken en een positieve instelling te hebben. Voor degene die niet lekker in hun vel zitten, zullen een hoop werkzaamheden als een opgave voelen. Zorg dat je sport, gezond eet en in je vrije tijd dingen doet die je leuk vindt. Dit zorgt voor een gezond en fit leven, hierdoor zal je eerder tevreden zijn met je stage of met de baan die je later hebt. Wat ook heel belangrijk is, is je nachtrust. Ga op tijd naar bed zodat je de dagen dat je stage loopt goed uitgerust bent.

Ga met een positieve instelling naar je stage, ga de uitdaging aan en maak er een leuke tijd van!

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf je hier in om altijd op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.