10 tips voor een geweldige festivalzomer

Publicatiedatum 12 mei 2023
Wijzigingsdatum 16 mei 2023

Het festivalseizoen is al in volle gang en terwijl de zomer nadert, staat ons een stortvloed aan muziek, dans en plezier te wachten. Maar, zoals elke ervaren festivalganger je zal vertellen, vergt een soepel festivalbezoek enige planning en voorbereiding. Daarom hebben we deze lijst met tips samengesteld om je te helpen je festivalervaringen naar een hoger niveau te tillen. Bereid je voor op een zomer vol plezier en fantastische herinneringen.

1. Maak een groepsapp aan

Een festival is het perfecte moment om  e socializen met vrienden en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar met al deze mensen en verschillende podia kan het soms lastig zijn om elkaar niet uit het oog te verliezen. Daarom is het een goed idee om een ​​groepsapp te maken. Zo kun je iedereen op de hoogte houden waar je bent, welke artiesten je gaat bekijken, en natuurlijk om de meest leuke momenten met je vrienden te delen.

2. Maak gebruik van een kluisje

 Het is altijd een goed idee om een ​​kluisje te huren. Dit geeft je de vrijheid om te bewegen zonder je zorgen  te maken over je spullen. Je kunt je jas, extra kleding, zonnebrandcrème, snacks of wat je maar nodig hebt opbergen. Zo kun je zorgeloos genieten van muziek en feesten.

3. Zorg voor een volle telefoon

Er is niets vervelender dan dat je telefoon uitvalt midden tijdens een festival. Je wilt  je favoriete momenten vastleggen, contact houden met vrienden en misschien zelfs de festival-app gebruiken om informatie te krijgen. Zorg dus voor een volle batterij en overweeg om een powerbank mee te nemen voor extra zekerheid.

4. Trek goede schoenen aan

Je wil natuurlijk het liefst je leuke schoenen aan die het beste passen bij je festivaloutfit, maar comfortabele schoenen zijn echt een must. Je loopt, danst en staat veel, en het laatste wat je wilt is dat je voeten pijn doen. Vergeet ook niet dat het Nederlandse weer onvoorspelbaar kan zijn, dus zorg ervoor dat je schoenen hebt die tegen een stootje kunnen.

5. Bepaal een ontmoetingsplaats

Vrienden verliezen kan gemakkelijk zijn. Daarom is het goed om een ​​specifieke ontmoetingsplaats af te spreken. Of het nu een grote boom is, een bepaalde foodtruck of een reuzenrad, zorg ervoor dat iedereen weet waar ze heen moeten als jullie uit elkaar zijn.

6. Kies een praktische tas

Een goede tas is onmisbaar op festivals. Kies een tas om de belangrijkste dingen in op te bergen, zoals je telefoon, portemonnee, zonnebrandcrème en snacks. Een kleine rugzak, heuptas of crossbody tas is ideaal, omdat ze je handen vrij laten om te dansen

7. Neem de nodige hygiëneproducten mee

Een kleine hygiënekit is altijd handig om mee te nemen. Overweeg natte doekjes, hand desinfecteer middel en zelfs een kleine voorraad papieren handdoeken. Je weet nooit wanneer de toiletten leeg zijn of wanneer je je handen wilt opfrissen na het eten van een heerlijke festivalburger. 

8. Neem een ​​herbruikbare waterfles mee

Veel festivals bieden nu watervulstations aan, wat goed is voor het milieu en voor jou. Je blijft gehydrateerd en bespaart geld. Zorg ervoor dat de fles leeg is voordat je naar binnen gaat, aangezien sommige festivals regels hebben over het meenemen van gevulde flessen.

9. Plan je dag, maar wees flexibel

Het is altijd slim om van te voren naar de line-up te kijken en je favoriete artiesten te markeren. Maar vergeet niet dat een deel van de festivalervaring het ontdekken van nieuwe muziek en spontane momenten is. Wees dus bereid om van je plan af te wijken en nieuwe dingen te ontdekken. 

10. Geniet ervan!

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Festivals draaien om muziek, vriendschap en plezier. Laat de dagelijkse stress los en dompel je onder in het moment. Dans, zing, lach, maak nieuwe vrienden en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Met deze tips ben je in ieder geval klaar om het meeste uit je festivalervaring te halen.

Festivals kunnen natuurlijk wel een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Van tickets tot eten en drinken, de kosten kunnen snel oplopen. Daarom zou je kunnen overwegen om een parttime baan te nemen om je festivalavonturen te financieren. Bij  Studenten uitzendbureau Recruit a Student hebben we tal van flexibele studentenbanen beschikbaar die perfect passen bij jouw drukke leven en festivalplanning. Bekijk daarom nu onze nieuwste vacatures en vind de perfecte studentenbaan om jouw zomer nog beter te maken.

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.