15x handige (studenten) apps voor dagelijks gebruik

Publicatiedatum 2 augustus 2023
Wijzigingsdatum 4 augustus 2023

Als studenten in het moderne tijdperk worden we overspoeld met technologische innovaties die ons leven gemakkelijker maken. Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen zijn mobiele apps die ons helpen bij verschillende aspecten van ons studentenleven. Of het nu gaat om organisatie, studieondersteuning, stressvermindering of sociale interactie, apps hebben een enorme invloed op de manier waarop we ons onderwijs en dagelijks leven benaderen. In deze blog zullen we het belang van apps voor studenten verkennen en hoe deze digitale metgezellen ons kunnen leiden tot succes op academisch en persoonlijk vlak. Als laatste zullen we 15 gratis te downloaden apps aanbevelen die je leven zullen veranderen. 

Organisatie en Productiviteit

Het leven als student kan hectisch zijn met een overvloed aan opdrachten, taken, en sociale verplichtingen. Apps voor organisatie en productiviteit, zoals studieplanners, taakbeheerders en agenda's, spelen een cruciale rol in het beheren van onze tijd. Met deze apps kunnen we ons studieprogramma organiseren, belangrijke deadlines bijhouden en onze taken prioriteren, waardoor we efficiënter kunnen werken en minder stress ervaren.

Forest: Een app die helpt bij het beheren van schermtijd en afleiding. Je stelt een timer in en terwijl je gefocust blijft, groeit een virtuele boom. Als je je telefoon ontgrendelt, zal de boom sterven.

My Study Life: Een geweldige app om je studieplanning, rooster, taken en examens te beheren. Het synchroniseert naadloos tussen al je apparaten.

Peech: Peech verandert elke TEKST, PDF of ARTIKEL in een AUDIOBOEK.

Studieondersteuning op je vingertoppen

Apps bieden een schat aan studieondersteuning voor studenten. Van digitale flashcards en educatieve quizzen tot toegang tot wetenschappelijke artikelen en e-boeken, er zijn apps die het leerproces verrijken en vereenvoudigen. Deze apps bevorderen actief leren en helpen ons informatie beter te onthouden, wat onze academische prestaties ten goede komt.

Quizlet: Een app voor het maken en delen van digitale flashcards en educatieve quizzen om te helpen bij het leren en onthouden van studiemateriaal.

Wolfram Alpha: Een geavanceerde rekenmachine en kennis engine die complexe wiskundige problemen kan oplossen, statistieken kan genereren en allerlei feiten en gegevens kan verstrekken.

Pocket: Een app waarmee je artikelen, video's en andere inhoud van internet kunt opslaan om later offline te lezen of bekijken. Handig om interessante studiegerelateerde artikelen te bewaren.

CamScanner: Deze app verandert je telefoon in een draagbare scanner. Handig om snel documenten en aantekeningen vast te leggen en op te slaan als PDF.

StudySmarter: StudySmarter is een applicatie die je zal helpen studeren, zowel op school als aan de universiteit. Maak digitale flashcards en studieaantekeningen, en krijg toegang tot materiaal en documenten die andere studenten delen - zelfs studieboeken van grote uitgevers. Bovendien kun je volledig gepersonaliseerde studieplannen verkrijgen.

Financieel Beheer

Veel studenten ervaren financiële problemen tijdens hun studie. Gelukkig zijn er apps voor budgetbeheer en financiële planning waarmee we onze uitgaven kunnen bijhouden, spaardoelen kunnen stellen en onze financiële gezondheid kunnen verbeteren. Door verstandig met geld om te gaan, kunnen we financiële stress verminderen en ons beter concentreren op onze academische doelen.

Mint: Een app voor budgetbeheer waarmee je je financiën kunt bijhouden, uitgaven kunt categoriseren en budgetdoelen kunt instellen.

Knaek: Knaek is dé studentenkortingsapp. In geheel Nederland en België ontvang je met Knaek in 28 studentensteden de hoogste en meest exclusieve studentenkortingen. Download de Knaek app en krijg met jouw Knaek-ID toegang tot meer dan 1.000 dikke kortingen.

Mentale Welzijn Boosters

Het welzijn van studenten is van cruciaal belang, en apps kunnen ons helpen om te gaan met stress en emotionele uitdagingen. Meditatie-apps bevorderen ontspanning en mindfulness, terwijl apps voor slaap tracking ons kunnen helpen om een gezond slaappatroon te ontwikkelen. Een evenwichtig mentaal welzijn is essentieel om ons te helpen omgaan met academische druk en de algehele kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Headspace: Een app voor meditatie en mindfulness die kan helpen om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren, perfect voor drukke studenten.

Wysa: Een mental health Ai. Stel je een stemmings-tracker, mindfulness-coach, angst hulp en stemming bevorderende buddy voor, allemaal samengevoegd. Wysa, je geluks maatje is die vriendelijke en zorgzame chatbot. Wysa zit vol met dagelijkse spirituele meditatie die de mentale gezondheid verbetert en is ook een perfecte manier om een ​​band te krijgen met gezin meditatie. Wysa staat altijd voor je klaar als je iemand nodig hebt om mee te praten. Wysa helpt je om je humeur bij te houden met vriendelijke chats en helpt bij het bestrijden van stress en angst met zijn bewezen technieken en kalmerende meditatie- en mindfulness-audio

Netwerken en Carrièreplanning

Met apps zoals LinkedIn kunnen studenten waardevolle professionele connecties opbouwen en kansen verkennen voor stages, bijbanen en toekomstige carrières. Deze apps vergemakkelijken het netwerken en stellen ons in staat om onze academische prestaties te vertalen naar concrete carrièrekansen.

Covve: Covve is jouw netwerkmaatje-app. Het helpt je je netwerk te organiseren en sterke relaties op te bouwen. Blijf in contact met mensen via automatische herinneringen, onthoud alles met notities over mensen en ontvang nieuws over hen, zodat je up-to-date bent wanneer je weer contact opneemt. Een gemakkelijk te gebruiken tool zonder installatie voor professionals die waarde hechten aan hun netwerk.

Apps voor jouw studentenleven

Als laatste is het niet al te onbelangrijk om leuke apps te hebben die jouw studententijd onvergetelijk maken.

Vinvino: Met Vivino kan iedereen, waar dan ook, optimaal van wijn genieten. Vivino geeft wijnliefhebbers toegang tot onafhankelijke informatie over wijn, afkomstig van een community met miljoenen leden. Zo maak jij indruk op  je medestudenten.

Partybus app: Heb je zin om met je vrienden te chillen, maar heb je geen inspiratie voor drankspellen? Je hebt verschillende gezelschapsspelletjes en drankspel apps geprobeerd, maar ze prikkelen je niet en je voelt je uiteindelijk gefrustreerd? Met deze app kun je Never have I Ever spelen, Truth or Dare, en Most likely to. Allemaal verschillende levels. 

Kortom, apps hebben een enorme invloed op het studentenleven, waarbij ze onze organisatie, studieondersteuning, financieel beheer, welzijn en toekomstige carrières vergemakkelijken. Als we deze digitale hulpmiddelen op een verstandige manier integreren in ons dagelijks leven, kunnen we ons potentieel maximaliseren en genieten van een succesvolle, evenwichtige en vervullende studentenervaring.

Dus, laat ons de kracht van apps omarmen en ons studentenleven naar nieuwe hoogtes tillen! Zoek jij nog een leuke bijbaan? Kijk snel op onze site voor vacatures bij jou in de buurt. 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.