5 tips voor het vinden van een studentenkamer

Publicatiedatum 21 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Wil jij op kamers gaan wonen in een andere stad? En weet je niet zo goed waar je de zoektocht naar een studentenkamer moet beginnen? In deze blog geven wij je tips!

Ga je na de zomer voor het eerst studeren in een andere stad? Is reizen dan eigenlijk geen optie en wil je daarom op kamers? Dan is het misschien slim om je zoektocht naar een kamer nu al te starten en niet te wachten tot je bijvoorbeeld terug bent van vakantie. Als je te lang wacht zijn veel kamers namelijk al vergeven en wordt de kans steeds kleiner om op tijd een leuke studentenkamer te vinden. Weet jij niet waar jij je zoektocht moet beginnen? Lees dan deze tips!

Websites

Er zijn een heleboel websites te vinden waarop studentenkamers worden aangeboden. Eén van de bekendste website is bijvoorbeeld Kamernet.nl. Maar als je even verder zoekt zal je een heleboel andere websites tegenkomen. Niet alle websites zijn gratis en zullen bijvoorbeeld een klein bedrag vragen als jij wil gaan reageren op kamers.

Social media

Via social media kun je heel makkelijk in één keer een grote groep mensen bereiken. Plaats een opvallend, maar duidelijk bericht op Facebook waarin je iedereen die het ziet laat blijken dat jij op zoek bent naar een studentenkamer. Zorg hierbij dat je opvalt en dat je bericht anders is dan die van anderen. Hierdoor zal jouw bericht niet vergeten worden en zullen zij nog eens aan je denken als er ergens een kamer is vrijgekomen.

Behalve dat je via social media een heleboel mensen kunt laten weten dat jij op zoek bent naar leuke kamer, kun je bijvoorbeeld via Facebook ook zelf op zoek naar een kamer. Op Facebook zijn er namelijk allerlei groepen te vinden waar kamers worden aangeboden. Op deze kamers kun je altijd gratis reageren en nog een voordeel is dat je meteen kan checken wie jouw toekomstige huisgenoten kunnen worden! Houd hierbij wel in gedachten dat zij ook jouw Facebookaccount gaan bekijken, dus controleer of zij geen dingen van jou kunnen zien waarvan jij niet wil dat zij het zien.

Je netwerk

Of je nou een leuke nieuwe baan zoekt of een kamer, met een beetje geluk kan jouw eigen netwerk je hierbij helpen. Vertel daarom iedereen die je kent dat je op zoek bent naar een kamer. Als zij dan ergens horen dat er kamer vrij is, zullen zij het zeker aan je laten weten. Vraag ook eens aan je vrienden of familie of zij willen rondvragen. Misschien heeft de beste vriendin van de achternicht van je vriend wel een kamer vrij in haar studentenhuis? Een voordeel hiervan is ook dat je vaak voorrang krijgt op andere kamerzoekenden doordat zij via via al weten wie jij bent.

Tijdelijke kamer

Veel studenten gaan tijdens hun studie een aantal maanden naar het buitenland. Zij verhuren hun kamer dan vaak onder. Op deze manier kunnen zij bij terugkomst weer terug naar hun oude vertrouwde kamertje. Deze kamers zijn vaak niet heel erg populair onder de andere kamerzoekenden, omdat je dan maar voor een korte periode in die kamer kunt. Maar met een tijdelijke kamer heb je weer wat langer de tijd om een vaste kamer te vinden en krijg je de kans om een netwerk op te bouwen binnen de stad waar je gaat studeren. Dit nieuwe netwerk kan jou misschien wel gaan helpen bij het vinden van een nieuwe kamer!

Studentenvereniging

Is het je niet gelukt om op tijd een kamer te vinden of heb je alleen een tijdelijke kamer gevonden? Schrijf je dan tijdens de introductieperiode in bij een studentenvereniging. Je leert hier veel nieuwe mensen kennen en misschien heeft één van je nieuwe vrienden wel de gouden tip! Ook hebben veel studentenverenigingen zelf studentenhuizen waar jij als nieuw lid in terecht kan!

Is een studentenvereniging niks voor jou? Dan kun je je ook altijd inschrijven bij bijvoorbeeld een sportvereniging of een ander soort vereniging die jij leuk vindt! Op deze manier leer je ook nieuwe mensen kennen die jou kunnen helpen bij je zoektocht naar een kamer.

Het belangrijkste is eigenlijk dat iedereen weet dat jij een kamer zoekt. Daarnaast is het ook belangrijk om zelf goed je ogen en oren open te houden en op zoek te gaan naar de ideale studentenkamer. Heb je uiteindelijk een kamer gevonden? Dan kan je studententijd echt gaan beginnen en daar hoort natuurlijk een studentenbaantje bij! Weet jij in je nieuwe woonplaats niet waar je aan het werk kan als student? Schrijf je dan in bij Recruit a Student en wij gaan samen met jou op zoek naar de bijbaan die bij jou past!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.