6 tips voor een budgetproof vakantie

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Een kamer, boodschappen en uitgaan. Het leven van een student is heel erg duur en je wil hiernaast waarschijnlijk ook nog op vakantie? De kans is groot dat je hier nog maar weinig budget voor hebt, daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet voor een budgetproof vakantie.

​Houseswap!

Er zijn verschillende websites die jou de mogelijkheid bieden om een houseswap te doen met iemand in een ander land. Op deze manier kun jij gratis overnachten in het huis van iemand anders in het buitenland. Hier tegenover staat wel dat er ook iemand in jouw huis zal gaan verblijven. Als je hier geen problemen mee hebt is deze manier van vakantie vieren ideaal voor jou! Je overnacht gratis op unieke plaatsen in het buitenland en je hoeft alleen je reis te betalen.

​Ga couchsurfen

Wil jij geen geld betalen voor je verblijf en vind je het niet erg om bij een wildvreemde op de bank te slapen? Dan is couchsurfen misschien iets voor jou. Over de hele wereld bieden mensen hun bank (of bed) aan als slaapplaats. Vooral onder studenten is dit heel populair. Wanneer je gaat couchsurfen weet je vaak niet waar je terecht komt en leer je veel mensen kennen. Dit zorgt ervoor dat jouw vakantie één groot avontuur wordt, die je niet snel zal gaan vergeten. En nog een voordeel, het is meestal helemaal gratis! Je hoeft dus alleen de reis te betalen, zo houd je geld over om leuke dingen te doen tijdens je vakantie.

​Camping of hostel

Overnacht tijdens je vakantie eens op een andere manier dan in een hotel! Kies bijvoorbeeld eens voor een camping of een hostel. Wanneer je met een klein tentje naar een camping gaat zijn er over het algemeen hele goedkope standplaatsen beschikbaar. Kom je met een grote tent of bijvoorbeeld een caravan dan zal dit wel wat duurder worden, maar het is dan nog steeds voordeliger dan overnachtingen in de meeste hotels.

Is kamperen niets voor jou? Dan kan je er ook voor kiezen om te gaan slapen in een hostel. In een hostel slaap je met meerdere mensen in één kamer. Dit is misschien wat minder comfortabel dan een hotel, maar het is wel een stuk goedkoper. Een ander voordeel van een hostel is dat je hier snel nieuwe mensen leert kennen. Dat is natuurlijk altijd leuk!

​Werken tijdens je vakantie

Een andere mogelijkheid om veel geld te besparen is door te gaan werken tijdens je vakantie. Er zijn niet alleen vakantiebaantjes voor studenten in Nederland. Je kunt ook in de zomer in het buitenland aan het werk. Kies een leuke bestemming waar je heen zou willen en ga daar opzoek naar een vakantiebaan. Op deze manier zal je wel het gevoel hebben dat je op vakantie bent, maar je kan tegelijkertijd wat bijverdienen.

​Vakantie met korting

Wanneer je in het hoogseizoen op vakantie wil is het vaak erg duur. Maar er zijn verschillende manieren waardoor je toch wat korting kan krijgen op een vakantie. Als je bijvoorbeeld met een grote groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat je bij een reisbureau groepskorting krijgt op de reis.

Wanneer je niet heel erg kieskeurig bent wat betreft je vakantiebestemming, is het slim om zo lang mogelijk te wachten met het boeken van je vakantie. Als een vakantie een paar dagen voor aanvang nog niet is verkocht daalt de prijs namelijk heel erg! De keuze is wel een stuk kleiner als je kiest voor een last-minute, maar hierdoor kun je wel een heleboel besparen.

Ook kun je eens een kijkje nemen op websites als vakantieveilingen.nl of Groupon. Als je een beetje geluk hebt kun je op deze websites veel korting krijgen op leuke vakanties.

​Gratis op vakantie?

Wil je echt helemaal gratis op vakantie en neem je geen genoegen met een bank van een wildvreemde? Dan kan het iets lastiger worden om iets te vinden, maar er zijn wel een paar opties. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven op de website huisoppas.nl. Wanneer je hier voor uitgekozen wordt kun je in luxe huizen vakantie vieren, terwijl de eigenaar ergens anders op vakantie is. Of je kunt je aanmelden als testpersoon, zo kan je tijdens je vakantie de kwaliteit van bijvoorbeeld een hotel testen. Natuurlijk zijn er veel mensen die dit ook willen, de kans is hierdoor klein dat jij uitgekozen wordt. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Met één van deze tips kun jij vast een budgetproof vakantie vinden. Geef je toch liever wat meer geld uit aan jouw vakantie? Met een studenten (bij)baan via Recruit a Student kun je lekker wat bijverdienen! Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf in op de website!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.