Afgestudeerd maar daarna?

Publicatiedatum 6 juli 2023
Wijzigingsdatum 10 juli 2023

Je hebt je opleiding afgerond en je kan nu eindelijk genieten van de rust en vrijheid. Maar daarna? Wat moet je nu gaan doen? Geen paniek, in deze blog zullen je we ideeën geven over wat je allemaal kan doen na je studie.

Er zijn tegenwoordig heel veel opties wat je allemaal kan doen na je studie. Sommige denken alleen werken.. maar zoveel jongeren zijn daar nog niet aan toe na hun studie. Sterker nog, ze voelen zich verloren en gestresst. Super logisch als je al jaren alleen maar naar school gaat, het is een grote stap om fulltime te gaan werken en niet meer de vrijheid te voelen die je had. Wij geven je wat ideeën over wat eventueel andere opties zijn na je opleiding:                                

 1. Reizen
  Een van de veel gekozen keuzes om te maken na je studie is reizen. Mensen willen graag nog even de wereld ontdekken en zien voordat ze al aan het werk gaan, super logisch!! Dit is ook zeker een aanrader om te doen, bepaal zelf hoelang je weggaat, 2 maanden, half jaar of een jaar er lekker op uit! 

 2. Workaway
  Dit is ook een vorm van reizen, veel jongeren willen natuurlijk reizen voordat ze aan de slag moeten maar op deze manier kan je ook geld verdienen in het buitenland. Een workaway houdt in dat je naar het buitenland gaat om daar te werken bijvoorbeeld in een hostel, een boerderij of een school, noem maar op. Daar werk je dan voor een bepaalde tijd en dan kan je toch nog geld verdienen en reizen. Je kan zelf vaak bepalen hoelang je weg zou willen zijn. 

 3. Traineeship
  Wat is een traineeship? Het is vaak een werk-leertraject dat tussen een jaar of 3 jaar duurt. Via een traineeship kan je ook doorgroeien in bedrijven en biedt de kans om te promoveren. Zodra je traineeship is afgerond stroom je door naar jouw afdeling en start je een speciale ingerichte traineeship wat ook wel als een startfunctie wordt gezien.

 4. Vervolg studie
  Als je afgestudeerd bent en je weet het echt niet of je wil graag nog verder leren dan kan je altijd nog verder studeren! Welke opleiding je graag zou willen volgen hangt wel af van je opleidingsniveau. Bijvoorbeeld, als je HBO hebt afgerond zou je een universitaire master kunnen starten, of als je zojuist MBO hebt afgerond kan je een HBO studie starten. Het is zeker een goede keus om verder te studeren als je je graag verder wil leren.  

 5. Au pair
  Als je graag de behoefte hebt om nog niet helemaal te gaan werken maar toch nog graag wilt reizen en je houdt van kinderen. Dan is Au Pair helemaal voor jou! Ga naar het buitenland om op kinderen te passen en andere steden en landen te zien. Je kan hiermee super veel ervaring opbouwen en toch nog een beetje genieten van de wereld.

 6. Werken
  Mocht je helemaal klaar zijn met school en graag het werkveld in willen dan kan je op jouw tempo een baan zoeken! Als je baan gaat zoeken kan je met een paar dingen rekening houden, zoals je LinkedIn account updaten en je connecties benaderen. Daarnaast kan je via veel websites solliciteren of je altijd even bellen naar bedrijven.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in een leuke bijbaan solliciteer dan nu direct bij Recruit A Student. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen en hopelijk heb jij je favoriete bijbaan morgen al!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.