Bus Challenge Recruit a Student

Publicatiedatum 20 april 2023
Wijzigingsdatum 1 mei 2023

Drive to the future

De antieke dubbeldekker van Recruit a Student is mooi maar zeer vervuilend. Om dit aan te pakken heeft Recruit a Student in 2021 de Bus Challenge gelanceerd. Hiermee worden studenten uitgedaagd om de oude dubbeldekker te transformeren naar een duurzame variant.

Naast de praktische kennis die studenten opdoen waarmee zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen, is het van belang dat de jonge generatie betrokken wordt bij vormgeving van de wereld van morgen. Niet fatalistisch toezien hoe de wereld onherstelbaar opwarmt, maar aan de slag en zelf bijdragen aan één van de oplossingen.

Recruit a Student wil alle opleidingsniveaus betrekken bij het project: universitair, HBO en MBO. Zij hebben elkaar hard nodig om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden en kunnen veel van elkaar opsteken.

Ontwerpfase

In het eerste deel hebben 5 studententeams een voorstel gemaakt voor verduurzaming. Een jurypanel met Prof. Dr. Maarten Steinbuch als autoriteit op het gebied van duurzame mobiliteit heeft het beste plan gekozen. 4 Studenten aan de TU in Delft en TU Eindhoven hebben de winnende blauwdruk geschreven.

Uitvoeringsfase

Vanaf eind 2022 is de uitvoering aan de orde. Studenten van Avans en Curio zijn aan de slag met het ombouwen van de bus. De studenten van Avans werken aan technische tekeningen, documentatie en keuring. De studenten van Curio zijn aan de slag gegaan met het sleutelwerk en hebben reeds de oude motor verwijderd.

Samenwerking en uitvoering

Vanuit de blauwdruk voor het ombouwen van de bus zijn vele deelvragen geformuleerd. Avans en Curio docenten begeleiden deze vragen. De komende jaren worden deze vraagstukken voorgelegd aan diverse opleidingen. Doel hiervan is om het beste plan te krijgen en om zo veel mogelijk studenten te interesseren voor techniek en de wereld van morgen.

Bluekens Truck en Bus, met al meer dan 10 jaar ervaring in het onderhouden van emissieloze voertuigen, en de firma DLS, actief in emissietechnologie, treden op als klankbord voor de studenten. De praktijk is immers weerbarstiger dan hij lijkt.

De uitvindfabriek

Luc Swaab van de uitvindfabriek is coördinator van het project. De uitvindfabriek laat kinderen tussen de leeftijd van 9 en 18 jaar spelenderwijs kennis maken met techniek. Kleine deelvragen van het ombouwen van de bus gaan ook voorgelegd worden bij deze jonge doelgroep. Immers, wij hebben iedereen nodig.

SDG challenge

Zodra de bus zijn drive to the future kan maken, wordt hij naar Soestdijk gereden. Daar vindt de jaarlijkse SDG challenge plaats. Studenten strijden om een plan dat de meeste impact maakt. Met ontelbaar veel vervuilende voertuigen die nog jaren zullen rondtuffen zullen de studenten een groene bijdrage kunnen leveren die ook nog eens aan 7 van de 17 SDG doelstellingen tegemoet komt.

We willen je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom onze Bus Challenge. Wil je meer weten over onze bus challenge en ben je enthousiast over Recruit a Student? Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de ideale bijbaan. Wil je daarnaast altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf jezelf dan snel in!

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.