De lekkerste zomercocktails

Publicatiedatum 27 juni 2023
Wijzigingsdatum 27 juni 2023

De zomer, de tijd van eindeloze dagen, zwoele nachten en natuurlijk... heerlijke cocktails! Terwijl de zonnestralen feller worden en de dagen langer worden, groeit het verlangen om te genieten van een koel, verfrissend drankje. Of je nu lekker luiert bij het zwembad, geniet van de zonsondergang op het strand of aan het bbq'en bent in je achtertuin, de juiste cocktail kan het moment perfect maken. 

In deze blog nemen we je daarom mee op een heerlijke reis met de lekkerste zomerse cocktails die je zelf thuis kunt maken. We zullen niet alleen  recepten met je delen, maar we zullen je ook tips geven over hoe je je drankjes kunt versieren en presenteren om indruk te maken op je vrienden.

Pina Colada

Een heerlijk tropsich drankje wat perfect past bij een tropische zomerdag. Pak je Hawaii krans en kokosnoot er maar vast bij! En goed nieuws: ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken: je hebt maar vier ingrediënten nodig.

Bereiding:

Stop de volgende ingrediënten in een blender: 1 tl suiker, 50 ml rum, 1 el kokoscrème, 50 ml rum, 50 ml vers ananassap, stukjes verse ananas en ijs. Blend het geheel totdat je een gladde massa hebt. Schenk het drankje in een glas en maak het af met een schijfje ananas.

Sangria

Een mix van wijn, cocktail en fruit? Yes, please! 😍 Sangria kun je op veel verschillende manieren bereiden en kan zo ingewikkeld of eenvoudig als je zelf wil. Dit recept voor sangria is makkelijk te maken, maar o zo lekker.

Bereiding:

Bereiding: Vul een kan met een liter rode wijn en doe hier 200 ml sinaasappellikeur bij. Vul hem aan met spa rood of frisdrank met bijvoorbeeld limoensmaak. Als kers op de taart voeg je genoeg fruit en ijsklontjes toe.

Meer zin in witte sangria? Vervang dan de rode wijn door witte wijn of prosecco. Een mix van beiden mag natuurlijk ook.

Margarita

Er gaan veel verhalen de ronde over hoe de Margarita cocktail werd uitgevonden en door wie - ze draaien allemaal rond een wondermooie Margarita die al dan niet veroverd werd door de uitvinding van deze ondertussen wereldbekende cocktail. De Margarita cocktail is ondertussen de meest voorkomende tequila cocktail in de Verenigde Staten. De margarita wordt gemaakt met tequila, Triple Sec en limoen- of citroensap, vaak geserveerd met zout op de rand van het glas.

Bereiding: Ga over de rand van het glas met een schijfje limoen en dop het glas dan lichtjes in een bord zout. Het zout blijft dan aan het glas plakken.Voeg de ingrediënten samen in een cocktailshaker en schud met ijs. Giet voorzichtig in het geprepareerde glas met ijs - zorg dat het zout rond het glas niet weggespoeld wordt. Garnering kan met een schijfje limoen.

Mojito

Zin in een dorstlessende en frisse cocktail? Kies dan voor de Mojito. Zuur door de limoen, zoet door het suiker en fris door de munt. En je maakt 'm in een handomdraai!

Bereiding: Haal eerst van zes takjes munt de blaadjes eraf en kneus deze, met je handen of met een vijzel. Vervolgens vul je een cocktailshaker met 120 ml witte rum, 2 eetlepels suikerwater, genoeg crushed ice (te koop bij de supermarkt) en de gekneusde muntblaadjes. Je kunt hem eventueel nog aanlengen met spa rood.

Serveer hem in een groot glas met (ongekneusde) muntblaadjes en een schijfje limoen.

Mimosa

Een gouden klassieker: de mimosa. Simpel om te maken, maar bijzonder lekker in smaak. Ook heerlijk bij een feestelijk ontbijt of lunch.

Bereiding: Vul een champagneglas voor de helft met droge prosecco of cava en vul hem aan met sinaasappelsap. Let erop dat je het glas in een hoek van ongeveer 45 graden houdt, zodat de wijn niet gaat schuimen en het sinaasappelsap vervolgens mooi mengt.

Maak je eigen creaties

Dat klinkt allemaal ongelooflijk verfrissend en heerlijk, nietwaar? Het mooie van het maken van je eigen cocktails is dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak. Meer rum? Geen probleem. Minder suiker? Dat kan. Er zijn geen regels, behalve misschien één: geniet ervan!

Wij hopen dat deze recepten je zomer wat zoeter en verfrissender maken. Probeer ze uit en laat ons weten welke jouw favoriet is. Heb je een eigen cocktailrecept dat je met ons wilt delen? Wij horen graag van je!

Wil jij in de zomermaanden ook een centje bijverdienen?  Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf je hier in om altijd op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.