Geld besparen op een festival

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Het festivalseizoen begint binnenkort weer. Een leuke tijd maar helaas kost het bezoeken van festivals veel geld. In deze blog geven we je tips over hoe je geld kunt besparen op festivals!

Het festivalseizoen begint bijna weer! Hier heb je heel de winter op gewacht, eindelijk weer lekker feesten in de zon. Aan het eind van het festivalseizoen is het alleen niet zo’n feest meer om naar je bankrekening te kijken. Tickets, vervoer, eten, drinken en misschien wil je ook nog wel speciaal voor de festivals een nieuwe outfit? Dit alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat een festival heel wat gaat kosten. Maar het is mogelijk om geld te besparen tijdens festivals! Wil jij weten hoe je dat doet? Let dan op de volgende tips!

​Koop earlybird tickets

Weet jij al lang zeker dat je naar een bepaald festival wilt? Zorg dan dat je er op tijd bij bent met tickets bestellen. Bij de start van de kaartverkoop van een festival worden tickets namelijk vaak goedkoper verkocht. Deze tickets noem je earlybird tickets. Als je er snel bij bent, dan kun je dus veel besparen op een ticket en heb je weer meer geld over tijdens het festival.

​Winacties

Geef jij liever helemaal niets uit aan een ticket voor een festival? Dan kun je ook meedoen aan winacties. Misschien win jij wel één of meerdere tickets. Op deze manier houd je al je geld over voor het festival zelf. Bedenk hierbij wel dat jij waarschijnlijk niet de enige bent die wil winnen en de kans dus ook groot is dat je de tickets niet wint. Win je niet? Dan kun je alsnog tickets kopen of je kunt er voor kiezen om naar een gratis festival te gaan.

​Vervoer

Je kan ook een heleboel geld besparen op het vervoer naar een festival. Met een beetje geluk is er een leuk festival in jouw buurt en kun je daar met de fiets heen gaan, in dat geval is het gratis. Wanneer het festival niet op fietsafstand van jouw huis is , dan zal de reis waarschijnlijk wel wat gaan kosten.

​Openbaar vervoer

De meeste festivals zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vaak rijden er ook pendelbussen vanaf een station in de buurt. Deze stoppen dan voor de ingang van het festival. Als student kun je zelfs gratis of met korting met het openbaar vervoer naar festivals, maar ook wanneer je geen studentenreisproduct hebt kun je besparen op je reis. Als je met een grote groep gaat, dan kun je namelijk gebruik maken van een NS groepsretour. Hoe groter de groep waarmee je reist, hoe goedkoper een retourtje wordt. Je kunt hier met maximaal 10 personen gebruik van maken, maar je hebt dan al een retourtje voor €7,- per persoon!

​Auto

Vind je het openbaar vervoer toch allemaal teveel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om met de auto naar het festival te gaan. Wanneer je hiervoor kiest, is het wel slim om met een volle auto richting het festival te gaan. Op deze manier kan je met meerdere personen de kosten delen. Houd er wel rekening mee dat er bij veel festivals betaalde parkeerplaatsen zijn. Vaak kun je hiervoor beter vooraf al een ticket kopen. Online parkeertickets zijn over het algemeen namelijk goedkoper dan wanneer je het ter plekke koopt. Wil je liever geen parkeerkosten betalen? Dan moet je waarschijnlijk een stukje verder lopen om het festivalterrein te bereiken. Let er dan ook altijd goed op dat je op die plek mag parkeren!

​Bus

Bij grote festivals zijn er ook altijd verschillende organisaties die busreizen van en naar het festival verzorgen. Het voordeel aan deze busreizen is dat ze vaak erg betaalbaar zijn, doordat de kosten onder een grote groep verdeeld kunnen worden. Daarnaast is het ook erg fijn dat je bijna nergens rekening mee hoeft te houden. Je wordt met de bus vlak bij het festivalterrein afgezet en je wordt na afloop weer opgehaald. Hierdoor hoeven jullie ook geen ruzie te gaan maken over wie er die dag de bob moet zijn of rekening te houden met de laatste trein.

​Eten

Eten op een festival is vaak erg duur. Het is dus slim om van tevoren goed te eten, zodat je op het festival niets of nog maar weinig hoeft te eten. Als je toch nog honger hebt tijdens een festival kun je het beste een frietje eten, dit is vaak het goedkoopste en daarnaast vult het ook goed.

​Drinken

Ook het drinken tijdens festivals is meestal niet erg goedkoop. Vaak betaal je voor een biertje al rond de €2,50 en een flesje water kost vaak zelfs €5, -. Een hele dag drinken bestellen tijdens een festival kan je dus een heleboel gaan kosten. Gelukkig kun je tegenwoordig bij de meeste festivals je flesje bijvullen met water. Je hoeft dus maar één flesje te kopen en deze kun je daarna heel de dag bijvullen. Hierdoor kun je dus voor 5 euro heel de dag onbeperkt water drinken, een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook je kater beperkt!

​Laat je pinpas thuis

Wanneer je niet teveel geld uit wilt geven tijdens een festival, dan is het slim vooraf een budget vast te stellen wat je uit wilt geven. Dit bedrag kun je vooraf pinnen en meenemen, hierdoor kun je je pinpas thuis laten en zal je niet in de verleiding komen om meer uit te geven. Voel je je er toch prettiger bij om een pinpas bij je te hebben voor noodgevallen? Stel dan toch een budget voor jezelf vast en probeer je hier ook echt aan te houden!

​Werken tijdens een festival

Vaak kun je tijdens een festival ook werken, natuurlijk ben je tijdens het werk niet helemaal vrij om te feesten, maar je kunt dan wel meegenieten van sfeer en muziek. Bij de meeste festivals hoef je ook niet heel de dag te werken, maar krijg je wel gratis toegang. Hierdoor heb je voor of na je shift ook de tijd om zelf te feesten. Met een beetje geluk heb je de eerste shift en kun je daarna lekker los en hoef je nergens meer rekening mee te houden.

Wil je graag lekker bijverdienen? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures! De komende periode heeft Recruit a Student veel vacatures voor het werken op festivals. Wil je als eerst op de hoogte zijn van deze toffe vacatures? Schrijf jezelf dan hier in!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.