Het beste eten tegen jouw kater

Publicatiedatum 1 november 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Ben je gisteravond gaan stappen? En heb je nu last van cravings? Geen probleem, we helpen je wel even. In deze blog geven we je de beste en lekkerste hangover food tips om e brakke  dag wat vlotter te laten verlopen.

1. Pizza

Een van de meeste bekendste maar zeker wel de lekkerste optie: pizza. Dit is altijd een goed hulpmiddel om van je kater af te komen. Heb je nog leftover pizza van gisteren? Warm het even op in de magnetron of oven. Heb je daar geen zin in? Koud is ook lekker.

Een pizza bestellen is natuurlijk het lekkerste en makkelijkst. Zit je nu aan het eind van de maand krap bij kas? Dan kan je zelf een goedkopere versie maken met je favoriete ingrediënten uit de supermarkt. Maar dat kost wat meer moeite, vooral met een kater.

2. Tosti

De tosti, een klassieker. En met een reden natuurlijk, het is snel en makkelijk. Er kan van alles op een tosti en er zal vast wel iets liggen in je koelkast wat je kan gebruiken om je tosti mee te maken. Een paar verschillende tosti recepten zijn bijvoorbeeld:
- Ham en kaas,
- Bacon en brie,
- Pesto, mozzarella en tomaat,
- etc.

De benodigdheden zijn brood, beleg naar eigen keuze, tosti ijzer/pan, en natuurlijk een lekker sausje.

3. Broodje ei met spek en avocado

Een eitje is het wondermiddel om van je kater af te komen. Het idee zal je misschien misselijk maken maar als je het eenmaal eet merk je al gauw dat het helpt. Je kan ei op verschillende manieren klaarmaken maar een broodje roerei, met spek en avocado is een van onze favorieten.

De benodigdheden voor dit heerlijke broodje zijn, ei, spek, avocado, broodje naar keuze en een pan. Om het lekkerder te maken kan je het broodje grillen in de pan en smullen maar.

4. Friet met kaas

Een lekkere guilty pleasure is friet met kaas, iets heel Amerikaans maar het zal je zeker smaken. Dit recept is iets minder makkelijk maar nog steeds goed te doen met een katerhoofd.  
Een lekker vet frietje met mayo zal altijd helpen tegen een kater, maar met kaas gaat er nog een wereld voor je open. Het geeft de saaie friet een lekkere smaak en wat meer calorieën.

Je benodigdheden zijn, frietjes, kaas, oven en iets om de frietjes mee te bakken, zoals een airfryer, een oven of een frituurpan.

5. Fruit

Fruit is een van de beste opties om van je kater af te komen en nog eens enorm gezond. Het is lekker fris en gezond. Je knapt er meteen van op. Je hebt vele soorten fruit en er is voor ieder wat wils. Vooral fruit met veel water inhoud, zoals watermeloen, pruimen, blauwe bessen en sinaasappelen, zijn het meest effectiefst tegen je kater. Daarnaast kan je fruit ook op meerdere manieren eten, je kan wat kwark of yoghurt en granola erbij toevoegen en een gezond, lekker ontbijtje na een avond stappen.

6. Chinees

Misschien een iets minder populaire keuze maar het blijft misschien een van onze favoriete keuzes.
Kies het lekkerste chinees restaurant bij jou in de buurt en bestel je favoriete gerechten. Een paar goede gerechten zijn, Foe yong hai, mini loempia’s, babi pangang, koe loe yuk, ossenhaas en daarnaast bami en nasi natuurlijk.
Chinees eten is een echte craving, lekker vet, en enorm smaakvol. Je zal er goed van opknappen zodat je snel weer beter voelt.

Heb jij ook zin om te feesten en daarna te genieten van een lekkere kater snack? Maar geen geld? Solliciteer dan bij Recruit a Student, vind je leukste bijbaan bij ons! Check onze vacatures zodat je snel aan de slag kan en kan genieten van een avondje stappen met kater eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.