Hoe houd je jezelf bezig tijdens de quarantaine

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Hoewel Nederland nog niet in volledige lockdown is zijn we toch erg geïsoleerd van onze vrienden en familie. In deze blog geven wij jou tips om bezig te blijven en hoe je sociaal contact kan onderhouden.

Bezig blijven​

De beste manier om niet gek te worden tijdens deze periode is om jezelf bezig te houden. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kan ondernemen tijdens deze periode.

Lees een boek

We hebben allemaal wel een boek liggen wat ons ooit is aangeraden door een vriend of vriendin. We konden nooit de tijd vinden om eraan te beginnen. Nu is het perfecte moment om dit boek open te slaan en jezelf er volledig in op te laten gaan. Leuke tip om hier ook een sociale activiteit van te maken. Spreek met een vriend of vriendin af om hetzelfde boek te lezen zodat je het vervolgens kan bespreken.

Ga sporten

De huidige maatregelen zullen nog zeker tot eind mei begin juni geleden. Een perfecte tijdsframe om je summerbody klaar te maken. Heb jij geen gewichten in huis? Geen probleem Youtube staat vol met tips om allerlei alledaagse producten te gebruiken voor jouw workout. Tijd dus om je sportschoenen af te stoffen en aan de slag te gaan!

Lekker zonder schaamte een hele dag Netflixen

Wanneer je in een normale situatie voor de twintigste keer Friends overnieuw kijkt wordt dit wellicht als problematisch gezien. Nu ben jij een held die het beste met zijn medemens voor heeft wanneer je dit doet!

Het huis schoonmaken en klussen

Nog wat tijd over? Dan is het nu het perfecte moment om de rommelzolder eens goed op te ruimen! Moet de schuur al een tijdje geverfd worden? Bestel online een pot verf en ga er mee aan de slag! Probeer waar mogelijk de bouwmarkt te vermijden want je bent niet de enige die aan het klussen zal slaan.

Een (nieuwe) hobby oppakken

Heb je de laatste tijd geen tijd gehad voor je hobby of wil je juiste een nieuwe hobby oppakken? Dit is het perfecte moment voor hobby's die je in je huis kunt doen. Dankzij alle online webshops kan je alles wat je nodig hebt online bestellen en thuis laten bezorgen.

Genieten van het weer in eigen tuin of op het balkon

Het ziet er naar uit dat het lente weer is gearriveerd in Nederland. Normaal gesproken zouden we met zijn allen naar de parken, stranden en meren trekken. Dat is echter met de huidige maatregelen sterk afgeraden. Heb je een eigen tuin of balkon geniet daar dan lekker van. Heb je geen eigen tuin of balkon en trek je toch naar een park? Zorg dan dat je wel de minstens 1,5 meter afstand aanhoudt.

Een nieuw skill leren

Zit je al een tijd te denken over het leren van een nieuwe taal? Tijd om Duolingo weer te downloaden en te gaan oefenen. Zo ben je helemaal klaar voor om op vakantie te gaan nadat de quarantaine voorbij is. Ook is dit het ideale moment om die cursus op te pakken die je al maanden aan het uitstellen bent.

Gaan koken of bakken

Altijd al een van die gekke taarten willen bakken die je steeds op Facebook voorbij ziet komen? Dan is het nu hét moment om die driedubbele Oreo, cheesecake brownie carrot cake te maken. Niet zo van het bakken? Tijd om lekker te gaan experimenteren met je favoriete recept! Koken en bakken zorgt voor ontspanning en is daarom de ideale antistress bezigheid in deze periode.

Cv bijwerken en voorbereiden voor sollicitaties

Door de huidige situatie worden nieuwe werknemers weinig gezocht. De verwachting is echter wel dat zodra de crisis voorbij is dit snel zal toenemen. Werk dat is blijven liggen gaan snel opgepakt moeten worden. Daarom is de corona crisis ook een perfect moment om jouw cv bij te werken. Zo ben je er straks helemaal klaar voor als de vraag naar personeel weer gaat groeien!

Vrijwilligerswerk

Een groot deel van vrijwilligers zijn ouderen in de risicogroep. Hierdoor zijn er op veel plekken vrijwilligers tekort. Informeer in jouw omgeving of jij kunt helpen waar nodig. Daarnaast durven veel ouderen in de risicogroep momenteel niet naar buiten. Deze personen kan je een grote dienst verlenen door eens boodschappen voor ze te doen.

Sociale contacten onderhouden

We mogen dan niet meer samenkomen in groepen er zijn met dank aan de moderne technologie nog veel manieren om contact te onderhouden met vrienden en familie.

Trek er op uit met een vriend of vriendin

Samenkomsten van groepen zijn dan wel verboden je mag nog steeds afspreken met iemand zolang je jezelf aan de 1,5 meter afstand houdt. Trek er dus eens op uit met een vriend of vriendin. Je kan lekker een rondje gaan lopen, fietsen of bijvoorbeeld skeeleren. Dit is makkelijker voor mensen die buiten de steden wonen doordat zij sneller buiten de bebouwde kom staan. Woon jij in de stad is het wellicht slim om af te spreken buiten de stad.

Bellen met familie en vrienden

Het is belangrijk om jezelf bezig te houden, maar voor je eigen gezondheid is het ook belangrijk om contact te onderhouden met vrienden en familie. Pak daarom de telefoon op en bel je vrienden om eens te checken hoe het met ze gaat. Ben je gewend om elke dag op kantoor te werken met je collega’s? Bel ze dan ook eens om even lekker te praten en ook bij hun te checken hoe het met ze gaat.

Facetimen of Skypen

Wil je toch face to face contact met je vrienden en familie? Dan zijn apps als Facetime en Skype de uitkomst. Zo kan je contact onderhouden en elkaar toch nog zien zodat het toch voelt alsof je soort van bij elkaar bent. Deze apps zijn ook de uitkomst om toch een vrijdagmiddagborrel te kunnen houden als je thuis moet werken. 

Samen online spelletjes spelen

We kunnen niet meer samenkomen voor een bordspelletjes dat betekent niet dat jij geen spelletjesavond kan organiseren. Zo kan je via Playingcard.io allerlei bord en kaartspelletjes spelen met je vrienden. Hun spel remote insensitivity heeft bijvoorbeeld erg veel weg van Cards against humanity. Een echter aanrader om eens met je vriendengroep te spelen!

Een ander leuk online spel om met je vrienden te spelen is Skrbbl.io. Bij dit spel heb je de keuze uit drie woorden waarvan je er een moet uittekenen terwijl de rest van de deelnemers gaat raden. Maak deze spellen allemaal extra leuk door met zijn allen in een groepsgesprek te springen.

Nog een leuke suggesties is SecretHitler.io. Een spel waar 5+ spelers worden ingedeeld in liberalen en fascisten. De liberalen proberen de Hitler in de groep te ontmaskeren terwijl de fascisten Hitler juist aan de macht proberen te krijgen. Dit zorgt voor veel hilarische situaties zodra iedereen elkaar gaat beschuldigen.

Online een film kijken met vrienden

Een filmavondje bij jou thuis met je vrienden wordt afgeraden, maar dat betekent niet dat je niet meer samen films kan kijken. Zo is Netflix party een in-browser app voor Google Chrome die jouw Netflix synchroniseert met die van jouw vrienden. Zo kan je met een hele groep een serie bingewatchen en je filmavond organiseren.

Daarnaast is Watch2Gether een uitkomst die je samen tegelijk dezelfde youtube video laat kijken. Heb je een leuke work out video gevonden? tijd om met je vrienden een work out avond te organiseren en samen tegelijk de video te volgen!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.