Hoe kom je de zomer door met weinig geld?

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Het is nog lang geen zomer maar het wel verstandig om alvast na te denken hoe jij (financieel gezien) de zomer door gaat komen. Ga je nu alvast werken? Of ga je flink besparen om een vakantie? In deze blog geven we je tips om de zomer door te komen met weinig geld!

​Toerist in eigen land

Bij vakantie denken veel mensen aan een bestemming in het zuiden van Europa of misschien zelfs in een ander continent. Maar Nederland heeft ook nog genoeg leuke en bijzondere plekjes om te ontdekken. Zeker wanneer het weer een beetje meezit hoef je niet ver weg voor een fijne vakantie. Nederland heeft verschillende mooie steden die je nog kunt bezoeken. Of misschien ben je wel op kamers gegaan in een nieuwe stad, maar heb je eigenlijk nog geen tijd gehad om de stad echt te ontdekken? Dan heb je daar deze vakantie alle tijd voor! Heb je meer zin om deze zomer op het strand te gaan liggen? Dan hoef je ook niet ver weg. Hier zijn namelijk een heleboel mooie zandstranden waar ze in veel andere landen jaloers op kunnen zijn!

​Bezoek gratis festivals

De ticketprijzen van festivals worden de laatste jaren steeds duurder. Heb jij toch zin om deze zomer een heleboel festivals te gaan bezoeken? Ga dan eens op zoek naar leuke gratis festivals waar jij heen kunt gaan.

​Geen terrasjes

Het is natuurlijk heel gezellig om wat te gaan drinken op een terras, maar het is vaak ook erg duur. Voor de prijs van één glas wijn op een terras kun je in de supermarkt een hele fles halen! Je kunt dus beter lekkere hapjes en drankjes in de supermarkt gaan halen. Ga gezellig met vrienden bij iemand op het balkon, dakterras of in tuin zitten. Of ga lekker picknicken in een park of op het strand!

​Naar het buitenland?

Heb je toch geen zin om heel de zomer in Nederland te blijven? Kies dan jouw vakantie bestemming zorgvuldig, er zijn verschillende leuke goedkope vakantiebestemmingen voor studenten. Kun je deze bestemmingen toch niet betalen? Dan kun je er ook voor kiezen om op een van deze vakantiebestemming aan het werk te gaan. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als reisbegeleider of gaan werken in een restaurant of bar. Misschien voelt dit dan niet helemaal als vakantie, maar je bent dan in ieder geval wel lekker weggeweest!

​Vakantiebaantje

Ga je met bovenstaande tips toch de zomer niet doorkomen? Dan is het misschien slim om op zoek te gaan naar een vakantiebaantje. Veel bedrijven zijn in de zomer op zoek naar enthousiaste vakantiekrachten. Zo kun je lekker wat bijverdienen en daarnaast toch nog leuke dingen doen met het geld wat je daar gaat verdienen.

Wil jij alvast lekker gaan werken zodat jij de zomer straks gemakkelijk door komt? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die echt bij je past. Schrijf jezelf hier in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.