Hoe overleef je een kater?

Publicatiedatum 20 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

De introducties zijn weer begonnen. En de kans is dus groot dat jij één deze dagen een flinke kater hebt. In deze blog geven wij je tips hoe je deze kater eenvoudig overleeft.

Tip 1: Drink bier

Ga jij de komende dagen carnaval vieren? Dan was je waarschijnlijk al van plan om bier te gaan drinken. Want bier hoort eigenlijk ook gewoon bij carnaval. Maar wist je ook dat dit de beste optie is tegen een kater, als je er toch voor kiest om alcohol te gaan drinken? Natuurlijk, van bier drinken kan je wel een kater krijgen, maar je kunt beter bier drinken dan sterke drank of wijn. Dit komt omdat sterke drank geconcentreerder is, hierdoor krijg je waarschijnlijk ongemerkt meer alcohol binnen in een kortere tijd. Wanneer je bier drinkt komt de alcohol meer geleidelijk en minder geconcentreerd binnen, hierdoor zal je de komende dagen beter vol houden en zal je kater ook minder zijn.

Tip 2: Eet veel

Voordat je begint met drinken is het slim om een goede bodem te leggen. Wanneer je voor het drinken genoeg hebt gegeten zal het alcohol namelijk minder snel opgenomen worden in het bloed. Hierdoor zal je kater de volgende dag een stuk minder zijn. Omdat je tijdens carnaval waarschijnlijk heel de dag aan het feesten bent, is het verstandig om tussendoor ook niet te vergeten om wat te eten. Ook voordat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt is het slim om (als het nog lukt tenminste) genoeg te eten.

Tip 3: Drink veel water

Misschien komt het tijdens het feesten niet in je op, maar als je een kater zoveel mogelijk wil voorkomen, is het slim om tussen het bier door ook water te drinken. De hoofdpijn tijdens een kater wordt namelijk veroorzaakt door uitdroging.  Neem dus af en toe een glas water in plaats van bier of drink wat uit de kraan als je naar de wc gaat.

Als je na al het feesten weer thuis bent en bijna naar bed gaat, drink dan ook nog even twee glazen water. Je zult merken dat je hoofdpijn de volgende dag dan een stuk minder zal zijn.

4: Slaap veel

Tijdens carnaval wil je hier waarschijnlijk niet echt de tijd voor nemen, maar probeer toch zoveel mogelijk te slapen. Je lichaam herstelt het beste wanneer je slaapt. Wanneer je slaapt kan je lichaam namelijk alle energie die je nog hebt gebruiken om de overige alcohol in je lichaam af te breken. Gun je lichaam gewoon wat rust, na al de alcohol die jij er hebt ingegoten. Op deze manier zal jij je de volgende dag een stuk beter voelen. En geef toe, slapen is toch gewoon lekker?

Met deze tips zal jij de katers tijdens carnaval wel gaan overleven. Maar al dat feesten kost ook geld. Wil jij de schade in je portemonnee herstellen? Via Recruit a Student vind je een studenten (bij)baan die bij jou past. Schrijf jezelf hier in om altijd als eerste op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.