Internationale studenten in Nederland!

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

In Nederland zijn zo'n 90.000 buitenlandse studenten. Dat is 1 op de 10 studenten in Nederland. Waarom waarom is Nederland zo in trek bij buitenlandse studenten? In deze blog leggen we het uit!

Dit jaar volgen bijna 90.000 mensen uit het buitenland een studie in Nederland. Dit is 1 op de 10 studenten in Nederland. Hieruit blijkt dat Nederland erg in trek is bij internationale studenten. De week wordt georganiseerd door EP-Nuffic, het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlands onderwijs. De week is bedoeld om het belang voor Nederland van internationale studenten onder aandacht te brengen

Onderdeel van de week van de internationale student is het evenement nl4talents. Het evenement richt zich op talentvolle buitenlandse studenten, die na hun opleiding verbonden willen blijven met Nederland. Dit jaar zal de vijfde editie van dit evenement plaatsvinden. De aanwezige studenten worden dan benoemd tot Talentclass 2016/2017. Daarnaast zal dit jaar Koning Willem-Alexander na afloop van het programma kennismaken met de studenten.

Het is dus duidelijk dat Nederland populair is onder de internationale studenten, maar waarom eigenlijk? Hieronder staan 8 redenen waarom mensen uit het buitenland in Nederland komen studeren:

​Overal Engels

In Nederland hebben we het grootste aanbod aan Engelstalige opleidingen van Europa. Daarnaast spreken 95% van de Nederlanders de Engelse taal. Hierdoor is het erg fijn voor internationale studenten om in Nederland te studeren. Ze hebben veel keuze en daarnaast kunnen ze goed communiceren in het dagelijkse leven.

​Hoge kwaliteit en lage kosten

De opleidingen in Nederland staan hoog aangeschreven op internationaal niveau. Daarnaast zijn de kosten voor school, inwoning en ‘het leven’ aanzienlijk lager dan in de Engelssprekende landen. De kosten om in Nederland te leven zijn ook goed te overzien. Internationale studenten kunnen makkelijk in aanmerking komen voor een studiebeurs wanneer ze gaan studeren in Nederland. Dit maakt het allemaal een stuk toegankelijker om in Nederland te gaan studeren.

​Andere manier van lesgeven

De manier waarop Nederlanders les geven is anders dan in andere landen. Het is interactief en de student staat centraal. Je ontwikkelt vaardigheden zoals analyseren, praktische problemen oplossen en creatief denken. Tijdens een studie in Nederland ontwikkel je een eigen mening. Daarnaast zijn student en docent gelijk aan elkaar en vinden veel studenten dit een prettige manier van studeren. Dit alles maakt studeren in Nederland uniek en komen internationale studenten graag naar Nederland om te studeren.

​Warm welkom voor buitenlandse studenten

De internationale studenten die in Nederland studeren komen uit 190 verschillende landen. Nederlanders zijn open-minded en direct, hierdoor is het makkelijk om contact te leggen met Nederlanders en ideeën uit te wisselen. Hierdoor voelen internationale studenten zich welkom in Nederland en is het een populair land om te studeren.

​Hoog in de ranglijsten

Uit de Global Peace Index van 2016 blijkt dat Nederland bij de veiligste landen van de wereld hoort. Daarnaast staat Nederland volgens het World Happiness Report in de top 10 van de meest gelukkigste landen ter wereld. Nederland staat dus goed aangeschreven en ook hierdoor zal Nederland populair zijn onder de buitenlandse studenten.

Wereldleider in verschillende vakgebieden

Nederland is nummer 17 op de lijst van de grootste economieën van de wereld. Een paar hele grote merken zijn Nederlands, zoals Heineken, KLM, Shell, ING, Philips en Unilever. Daarnaast is Nederland wereldleider in vakgebieden zoals landbouw, watermanagement, kunst & design, logistiek en duurzame energie. Internationale studenten kunnen dus meer leren over deze vakgebieden in Nederland dan in een ander land.

​Centrale ligging

Als laatste ligt Nederland erg centraal in Europa. Binnen drie uur sta je midden in Parijs en binnen 5 à 6 uur kan je met de trein in Londen en Berlijn zijn. Vanuit Nederland kun je dus eenvoudig op verschillende plekken in Europa komen. Naast de goede ligging en goede transportverbindingen naar het buitenland krijg je als student ook nog kortingen op reizen.

Genoeg redenen voor een internationale student om in Nederland te gaan studeren. We mogen trots zijn om zoveel studenten per jaar te mogen ontvangen. Daarom is het ook mogelijk om je als internationale student in te schrijven bij Recruit a Student. Ken jij een internationale student die op zoek is naar een studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures, ook voor internationale studenten!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.