Leuke dingen om te doen in de zomer

Publicatiedatum 19 juni 2023
Wijzigingsdatum 20 juni 2023

De zomer is eindelijk aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om te ontspannen, plezier te maken en nieuwe avonturen te beleven! Als student heb je waarschijnlijk lang uitgekeken naar de zomervakantie. Het is de perfecte gelegenheid om even los te komen van studieboeken en colleges, en jezelf onder te dompelen in een wereld van plezier en ontdekking. In deze blog delen we enkele geweldige ideeën voor leuke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de zomermaanden. Dus pak je zonnebril en je favoriete zomeroutfit, en laten we op pad gaan!

Organiseer een picknick in het park:

Er is iets magisch aan een picknick in het park met je vrienden. Neem een kleed, wat heerlijk eten en drinken, en geniet van de zonnestralen terwijl je gezellig met elkaar kletst en lacht. Het park biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, frisbee te spelen of zelfs een boek te lezen onder een schaduwrijke boom. Vergeet niet om een frisbee, een bal of een deck of kaarten mee te nemen om jezelf en je vrienden te vermaken.

Ga op pad

De zomer is de perfecte tijd om lekker met je vrienden op vakantie te gaan, bijvoorbeeld op een strandvakantie of een avontuurlijke roadtrip. Een roadtrip zorgt voor geweldige herinneringen en brengt je naar plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest. Zorg ervoor dat je een goede playlist hebt samengesteld en maak onderweg stops om te genieten van lokale lekkernijen en bezienswaardigheden. Nog een leuk idee: pak een kaart van Nederland (of de wereld als je meer geld hebt) en doe je ogen dicht. Wijs nu willekeurig op de kaart een plek aan, nog steeds met je ogen dicht. Doe ze nu open, en waar je vinger ligt, daar kan je een roadtrip naar toe maken. Zo kom je nog eens op plekken waar je anders misschien nooit heen was gegaan. 

Doe sporten voor in de zomer:

Of het nu gaat om beachvolleybal, yoga of bijvoorbeeld het populaire padel. De zomer is de perfecte tijd om naar buiten te gaan en te gaan sporten. Als het warm is, is er niets verfrissender dan het water op te zoeken. Overweeg daarom ook om te gaan surfen, kajakken, paddleboarden of zelfs zeilen als je avontuurlijk bent ingesteld. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook geweldige manieren om in beweging te blijven en jezelf uit te dagen. Veel kustplaatsen en meren bieden verhuur van watersportuitrusting, dus je hoeft geen eigen materiaal te hebben.

Leer iets nieuws:

De zomer biedt je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren of je bestaande interesses verder te ontwikkelen. Schrijf je in voor een korte cursus, neem deel aan een workshop of leer online iets nieuws. Denk aan koken, fotografie, schilderen, dansen of zelfs het leren van een nieuwe taal. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en jezelf te verrijken tijdens de zomermaanden.

Organiseer een themafeestje:

Breng je vrienden samen en organiseer een themafeestje in je achtertuin of op het dakterras. Denk aan een Hawaiiaans feest, een jaren '80 discofeest of een beach party. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een avond vol muziek, dans en plezier. Zorg voor passende decoraties, zet een playlist op met bijpassende muziek en moedig je gasten aan om verkleed te komen. Vergeet niet om wat zomerse snacks en verfrissende drankjes te serveren!

Doe vrijwilligerswerk:

De zomer is ook een uitstekende gelegenheid om iets terug te doen voor de gemeenschap. Kijk of er lokale vrijwilligersorganisaties zijn waar je je tijd en energie aan kunt besteden. Of het nu gaat om het helpen bij een plaatselijk dierenasiel, het organiseren van een strandopruiming of het deelnemen aan een gemeenschapsproject, vrijwilligerswerk geeft voldoening en zorgt ervoor dat je een positieve impact hebt. Bovendien is het een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je horizon te verbreden.

Bezoek festivals en evenementen:

Zomerfestivals en evenementen zijn een onmisbaar onderdeel van de zomer. Of je nu van muziek, kunst, eten of cultuur houdt, er is altijd wel een festival dat bij jouw interesses past. Zoek uit welke evenementen er in jouw omgeving plaatsvinden en nodig je vrienden uit om samen te gaan. Geniet van livemuziek, proef lokale gerechten, ontdek nieuwe kunstenaars en geniet van de bruisende sfeer die festivals met zich meebrengen. Vergeet niet om vooraf je tickets te regelen, omdat veel festivals snel uitverkocht raken.

Neem een leuk zomerbaantje

De zomer is ook het perfecte moment om wat geld bij te verdienen met een leuk bijbaantje. Al die activiteiten kosten natuurlijk ook altijd veel geld dus is wat extra geld altijd meegenomen. Onze website biedt een breed scala aan zomerbanen. Met een vakantiebaantje verdien je niet alleen extra geld, maar leer je ook nieuwe vaardigheden en verbeter je je CV.

De zomer is een tijd van plezier, ontspanning en avontuur, en als student is dit de perfecte gelegenheid om de dagelijkse sleur van studie achter je te laten en te genieten van de vrijheid die de zomer te bieden heeft. Of je nu de voorkeur geeft aan buitenactiviteiten, culturele evenementen, sociale bijeenkomsten of het verkennen van nieuwe plaatsen, er is voor elk wat wils. Dus maak gebruik van deze zomerse dagen, creëer onvergetelijke herinneringen en geniet van elke seconde. Fijne zomer!

Wil je nu nog meer van dit soort blogs lezen? Of zoek je nog een te gekke bijbaan voor in de zomer? Bekijk dan onze site recruitastudent.nl

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.