Leuke Zomerbaantjes voor Studenten die de Vakantie Onvergetelijk Maken

Publicatiedatum 3 juli 2023
Wijzigingsdatum 8 december 2023

De zomer is een geweldige tijd voor studenten om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en wat extra geld te verdienen. Met zoveel verschillende mogelijkheden is het echter soms lastig om te beslissen welk zomerbaantje het beste bij jou past. In deze blog zetten we leuke zomerbaantjes op een rij die ervoor zorgen dat je een onvergetelijke zomervakantie beleeft. Of je nu wilt werken aan het strand, in de buitenlucht of je passie wilt volgen, er is voor elk wat wils!

1. Strandwacht:

Als je van de zon houdt en graag tijd doorbrengt aan het strand, is werken als strandwacht de ideale zomerbaan voor jou. Niet alleen kun je genieten van het mooie weer, maar je draagt ook bij aan de veiligheid van anderen. Als strandwacht houd je toezicht op zwemmers, beantwoord je vragen van strandbezoekers en grijp je in bij noodsituaties. Bovendien krijg je de kans om je reddingsvaardigheden te ontwikkelen en te genieten van het relaxte strandgevoel.

2. Evenementenmedewerker:

In de zomer worden er talloze evenementen georganiseerd, variërend van muziekfestivals en sportwedstrijden tot markten en feesten. Als evenementenmedewerker kun je betrokken zijn bij de opbouw, logistiek of het assisteren bij de activiteiten. Het is een dynamische baan waarbij je de kans krijgt om achter de schermen te kijken bij spannende evenementen. Je kunt helpen bij het opzetten van podia, artiesten begeleiden, bezoekers verwelkomen of zelfs backstage werken. Het is een geweldige manier om deel uit te maken van de energie en opwinding van zomerse evenementen en mogelijk zelfs artiesten te ontmoeten.

3. IJsverkoper:

Met de stijgende temperaturen is er niets verfrissender dan een ijsje. Waarom zou je niet zelf aan de slag gaan als ijsverkoper? Als ijsverkoper werk je in een ijssalon, op een strandtent of zelfs op een ijskar. Je ontmoet nieuwe mensen, leert hoe je heerlijke ijsjes maakt en hebt plezier terwijl je anderen helpt afkoelen. Het is een sociale baan waarbij je klanten kunt adviseren over smaken en toppings, en tegelijkertijd deel uitmaakt van een bruisende zomerse sfeer.

4. Reisgids:

Als je gepassioneerd bent over geschiedenis en cultuur, overweeg dan om te werken als reisgids. In de zomer komen er veel toeristen naar verschillende bestemmingen en jij kunt ze rondleiden. Je kunt toeristen meenemen naar historische bezienswaardigheden, interessante verhalen delen en je kennis vergroten. Het is een geweldige manier om je stad of regio beter te leren kennen, terwijl je anderen helpt om een onvergetelijke vakantie-ervaring te hebben. Je kunt wandeltochten organiseren, bustours begeleiden of zelfs fiets- of boottochten leiden. Het is een uitdagende en belonende baan waarbij je je passie voor geschiedenis en cultuur kunt delen met enthousiaste reizigers.

5. Campingleider:

Werken als campingleider geeft je de mogelijkheid om de natuur in te trekken en tegelijkertijd anderen te vermaken. Je kunt werken op een camping of een outdoorcentrum, waar je verantwoordelijk bent voor het organiseren van activiteiten, het begeleiden van kampeerders en het creëren van een leuke en gezellige sfeer. Je kunt denken aan activiteiten zoals kampvuren, speurtochten, sporttoernooien en avondentertainment. Het is een geweldige keuze voor avontuurlijke studenten die van buitenactiviteiten houden en graag mensen willen inspireren om van de natuur te genieten.

6. Taal- of muziekdocent:

Als je vaardig bent in een andere taal of een muziekinstrument bespeelt, waarom zou je die kennis dan niet delen en er geld mee verdienen? Geef privélessen aan mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van een nieuwe taal of het verbeteren van hun muzikale vaardigheden. Je kunt online lessen aanbieden of face-to-face lessen geven. Het is een flexibele baan waarbij je je passie kunt delen, anderen kunt helpen groeien en tegelijkertijd je eigen vaardigheden kunt verfijnen.

7. Freelance schrijver:

Ben je goed met woorden? Overweeg dan om aan de slag te gaan als freelance schrijver. Je kunt artikelen, blogposts of zelfs sociale media-inhoud schrijven voor bedrijven, websites of individuen. Als freelance schrijver heb je flexibele werktijden en kun je werken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is een creatieve baan waarbij je je schrijfvaardigheden kunt ontwikkelen, nieuwe onderwerpen kunt verkennen en jezelf kunt uitdagen.


Of je nu van het strand houdt, graag mensen vermaakt, geïnteresseerd bent in geschiedenis, de natuur wilt verkennen of je creatieve vaardigheden wilt benutten, er zijn talloze leuke zomerbaantjes voor studenten. Deze zomerbaantjes bieden niet alleen de mogelijkheid om geld te verdienen, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen, vaardigheden te ontwikkelen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Dus maak van je zomervakantie een avontuur en kies een baan die past bij jouw interesses en passies!

Veel van deze leuke zomerbaantjes kun je vinden op onze website. Check onze website recruitastudent.nl voor meer vacatures. 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.