Met deze tips kom je nooit meer te laat!

Publicatiedatum 14 februari 2023
Wijzigingsdatum 16 februari 2023

Hoe lekker het ook is om in de ochtend lekker in je bedje te blijven liggen, de plicht roept! Kom jij regelmatig te laat, maar wil je hier graag wat aandoen? De enige oplossing voor dit probleem is om simpelweg niet meer te laat te komen. Maak je geen zorgen, jij kan dat ook! Vooral met deze handige tips:

Geef jezelf dat extra kwartiertje

Doe eigenlijk altijd alsof je ergens een kwartier eerder moet zijn! We kennen het allemaal, hoe dichterbij je bij de bestemming bent, hoe lakser je wordt. Je denkt dan ik heb toch nog tijd zat, maar dan kom je erachter dat je eigenlijk al op de fiets had moeten zitten. Lieg daarom tegen jezelf dat je een kwartier eerder ergens moet zijn. Op deze manier zal je altijd op tijd vertrekken.

Pak alvast de avond van te voren je tas in

Je lunch pakket, werk-tas, sportspullen of allemaal. Pak het ’s avonds alvast in! Deze dingen zorgen namelijk voor onnodige stress de volgende dag. Wat ook helpt is om alvast je outfit neer te leggen. Of dit nou letterlijk neerleggen is of het bedenken, elke minuut telt!

Een goede nachtrust

Het is heel verleidelijk om laat op de avond nog even een serietje te kijken, dan ga je maar een keer wat later slapen. Voor sommige mensen hoeft dit ook geen probleem te zijn, want 8% van de volwassenen kan met minder dan 6 uur slaap toe. Voor de overige volwassenen geldt een gemiddelde slaap van 7 tot 8 uur, dus dan kan die ene aflevering toch iets meer kwaad. Slaap heeft een enorme impact op je gestel in de ochtend, laat staan de productiviteit in de ochtend. Doe je lichaam en geest dan ook een plezier en ga tijdig slapen.

Draag een horloge

Natuurlijk kan je tegenwoordig de tijd makkelijk checken op je smartphone, maar het gevaar hierbij is dat je al snel afgeleid raakt door allerlei (sociale media) apps. Probeer daarom eens een horloge te dragen, zo raak je je meer bewust van de tijd. Ben je momenteel echt een laatkomer? Koop dan wel een ouderwets horloge, want met alle nieuwe smartwatches zal je hoogstwaarschijnlijk alleen maar meer worden afgeleid.

Sleutels en andere belangrijke spullen op een vaste plek

Je ochtendritueel is klaar en je bent helemaal klaar voor vertrek, maar waar zijn je sleutels? Deze had je toch gister op het tafeltje gelegd? Na een half uur zoeken kom je erachter dat ze gewoon je jaszak zitten en zodoende kom je te laat op je werk. Voorkom dit soort onhandigheden en leg je sleutels voortaan op een vaste plek.

Analyseren

Toch nog een keer te laat op school of op werk? Probeer dan te analyseren waarom je te laat kwam. Ging je te laat naar bed? Had je kunnen checken waar je heen moest of had je je spullen niet op orde? Leer van je fouten om vervolgens in de toekomst niet op dezelfde manier te laat te komen. Zo zal je altijd kalm en ontspannen aan je werk beginnen.

Ben jij nu gemotiveerd om lekker weer aan het werk te gaan en voortaan wel op tijd te komen? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft leuke en flexibele (bij)banen in verschillende branches. Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.