On your own: Basics die je altijd in huis moet hebben

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Als er thuis iets kapot gaat dan hebben jouw ouders vaak de oplossing al in huis. In deze blog geven wij je tips voor basics die jij in huis moet halen om overal op voorbereid te zijn.

Gereedschap​

Er kan altijd iets kapot gaan in je huis en dan is het fijn als je niet op een klusjesman hoeft te wachten. Je hoeft echt geen hele gereedschapskist te kopen, maar met een aantal basics zoals een set schroevendraaiers, een set inbussleutels, een hamer en een waterpomptang kom je in de meeste situaties al best ver. Daarnaast is een goede ladder ook goed om in huis te hebben. Dit is wel iets wat vaak beter is om bij je huisbaas neer te leggen aangezien een goede ladder best prijzig is.

Rommella

De naam rommella is eigenlijk niet helemaal juist. In veel huizen ligt er veel rommel in een rommella, maar ook de dingen die je niet vaak nodig hebt maar die altijd erg goed van pas komen wanneer je het wel nodig hebt liggen in deze la. Een noodla is wellicht een betere benaming. Wat zijn deze producten die essentieel zijn in je noodla? Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld: Batterijen, lampen, ducttape, WD40, een aantal stiften en pennen. Zorg altijd dat je een voorraadje van deze spullen hebt zodat je een lamp snel kan vervangen of snel nieuwe batterijen in een apparaat kan doen.

Huishoudmiddelen​

Vaak ben je niet alleen verantwoordelijk voor huishoudmiddelen als wc-papier, schoonmaakmiddel en vuilniszakken. Het is slim om hier samen met je huisgenoten een pot of budget voor te maken zodat hier niet elke keer een persoon verantwoordelijk voor is. Zorg dat er altijd genoeg in huis is want niemand wil op het toilet zitten zonder toiletpapier.

Heb je een wasmachine in je studentenhuis dan is het ook een goed idee om wasmiddel slim in te kopen. Wasmiddel is op zich erg duur, maar supermarkten hebben vrij regelmatig een 2 voor de prijs van 1 aanbieding. Zorg dat je deze aanbiedingen dan ook altijd op tijd pakt en niet de volledige prijs hoeft te betalen wanneer je zonder komt te zitten.

Verzorging​

Een voorraad van spullen voor je eigen verzorging is ook altijd slim. Net als bij wasmiddel is het bij producten als shampoo en tandpasta altijd het beste om ze in de aanbieding te kopen. Heb je nog maar een tube tandpasta zorg dat je dan bij de volgende aanbieding weer inslaat. In principe kunnen deze producten niet slecht worden als ze nog niet open zijn dus ideaal om op voorraad te hebben.

Voorraadkast​

Er is altijd wel een van die dagen dat je geen zin hebt om boodschappen te doen. Dan is het wel fijn dat je iets in je voorraadkast hebt staan om toch iets te kunnen eten. Een aantal basics die goed zijn om in huis te hebben zijn: Rijst, Pasta, lang houdbare sauzen, groenten in blik(Niet zo lekker als vers, maar nog steeds beter dan helemaal geen groente), olijfolie, bloem, suiker en basis specerijen.

Koelkast en Vriezer​

Een aantal dingen die je nodig gaat hebben om een maaltijd te kunnen maken moeten koel bewaard worden. Sommige producten kunnen weken of maanden bewaard worden in de koelkast zolang ze niet geopend zijn. Een aantal producten die goed zijn om in je koelkast te hebben zijn: Boter, eieren(Eet je vaak eieren kan je ze buiten de koelkast houden), Kaas, kookroom en melk. 

Een aantal voorbeelden die snel bederven in de koelkast en kunnen worden ingevroren in de vriezer zijn: Kip en Gehakt of vleesvervanger als je vegetarisch bent, groentes die je kunt invriezen zoals erwten en spinazie, afbakbroodjes en diepvriesfruit.

Geld​

Het klinkt vanzelfsprekend dat je geld nodig hebt. In dit geval bedoelen we echter een reserve van geld. Er kan altijd iets kapot gaan en dan is het wel zo fijn dat je geld achter de hand hebt. Gaat je laptop kapot de week voor je tentamens dan kan je niet een paar weken wachten om een nieuwe aan te schaffen. Veel studenten vergeten geld apart te zetten voor dit soort situaties en leven van week op week.

Een goede manier om te zorgen dat je wat extra geld binnen krijgt om apart te zetten is een bijbaan. Recruit a Student is een uitzendbureau met een focus op studenten. Wij bieden vaste en flexibele bijbanen waarbij je naast lekker kan bijverdienen ook echt relevante werkervaring kan opdoen voor je toekomst. Daarnaast hebben wij wekelijks losse klussen waar je flexibel per klus aan de slag kan gaan en nog vrijblijvender lekker kan bijverdienen. Schrijf je dus snel in bij Recruit a Student!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.