On your own: Nieuwe mensen leren kennen

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Verhuis je naar een nieuwe stad dan zal je een deel van je vrienden minder gaan zien. Daarom geven we je deze blog tips om mensen te leren kennen in je nieuwe stad.

Je huisgenoten leren kennen​

Je huisgenoten zijn de mensen die je het meest gaat zien aangezien je in hetzelfde huis woont. Het is daarom wel zo fijn dat je weet wie ze zijn. Een goede verhouding met je huisgenoten zorgt ervoor dat je altijd iemand in de buurt hebt op wie je kan terugvallen. Je kent het spreekwoord “beter een goede buur dan een verre vriend” vast wel. Dit is ook waar voor een goede verhouding met je huisgenoten. Spreek dus af om dingen samen te doen met je huisgenoten zoals samen eten, een filmavond of samen uitgaan. Je hoeft niet de beste vrienden te worden met je huisgenoten, maar een goede band is altijd erg fijn.

klasgenoten aanspreken​

Veel van je klasgenoten zitten in dezelfde situatie als jij. Nieuwe stad, nieuwe mensen en een nieuwe opleiding dit zorgt er voor dat ook zij op zoek zijn naar nieuwe vrienden. Stap dus op ze af en spreek ze aan. Je hoeft echt niet direct iemands levensverhaal te vragen. Een beter manier is zoek naar iemand met vrije plek naast zich. Vraag of de persoon het goed vindt dat je erbij komt zitten. Vraag vervolgens zijn of haar naam en laat het gesprek langzaam op gang komen. Als je in hetzelfde college zit is dit sowieso iets wat je gemeen hebt dus een goed startpunt voor het gesprek. Het is niet gek als dit soms een beetje stroef kan lopen aangezien je beide nieuw bent in een onbekende omgeving. Probeer ook af te spreken met je klasgenoten om samen te lunchen of een drankje te doen aan het einde van de dag. Zo kom je langzaam van oppervlakkige gesprekken naar gesprekken met meer substantie.

Sla ook zeker de introductieweek niet over. Tijdens deze week leer je op een informele manier voordat de lessen beginnen je klasgenoten en je nieuwe stad kennen. Ben je er niet? Dan loop je niet alleen een kans mis om je nieuwe klasgenoten te leren kennen. Jouw klasgenoten hebben elkaar allemaal al wel ontmoet. Zo zit je niet langer allemaal in dezelfde situatie, maar ben jij de persoon die nieuw binnen een groep stapt die elkaar al kent.

Verenigingen & hobby's​

Wil je mensen leren kennen buiten je studie en je huis dan kun je er voor kiezen jezelf aan te sluiten bij een studenten- of sportvereniging. De voor- en nadelen van een studentenvereniging hebben wij al eerder behandeld in deze blog. Een sportvereniging of een vereniging voor een van jouw hobby's is altijd een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Het voordeel van een sport- of hobbyvereniging is dat je mensen leert kennen die dezelfde dingen leuk vinden waardoor je al direct iets gemeen hebt. Zoek dus eens uit wat voor activiteiten er allemaal georganiseerd worden in je nieuwe stad. Je kan meestal eerst eens langskomen voor een kennismaking voordat je lid moet worden. Daarnaast is het voordeel van sportvereniging voor studenten dat ze er vaak wat minder problemen mee hebben als je zo nu en dan een training mist. Bij een studenten sportvereniging gaat het vaak meer om de gezelligheid dan de sportieve prestaties.

Uitgaan​

Uitgaan is een goede manier om je vriendenkring uit te breiden. Ga eens stappen met klasgenoten, huisgenoten en andere vrienden. Je zal in de stad de vrienden van je vrienden ontmoeten waardoor je vriendenkring weer groter wordt. Een voordeel van nieuwe mensen leren kennen tijdens het uitgaan is dat er een minder geforceerde sfeer hangt. Iedereen gaat de stad in voor een leuke tijd en dus ook om nieuwe mensen te leren kennen. Ten slotte helpt een drankje toch vaak bij mensen om wat losser te worden en makkelijker een gesprek aan te gaan.

Apps​

Heb je niks gemeen met je huisgenoten en/of klasgenoten? Dan kan je altijd nog apps gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Tinder is een app die voornamelijk gebruikt wordt voor daten, maar er zijn ook mensen die de app gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Dit wordt ook vaak gedaan op andere dating apps. Het gebeurt zelfs zo vaak dat de dating app Bumble hier al op heeft ingespeeld met Bumble BFF in zijn app te introduceren. Via dit onderdeel van de app weet iedereen direct dat je op zoek bent naar vrienden en niet naar een relatie.

Bijbaan​

Ten slotte kan je mensen leren kennen door te gaan werken. Net als met je klasgenoten heb je al direct iets gemeen met de mensen waarmee je werkt. Niets schept een band als klagen over klanten en hoe hard je moet werken. Recruit a Student is een uitzendbureau die studenten plaatst in vaste en flexibele bijbanen, maar ook losse klussen. Zo kan je werken met andere studenten wanneer dit past binnen jouw agenda. Schrijf je snel in bij Recruit a Student om ook aan de slag te gaan!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.