Zo hou jij je kamer koel in de zomer

Publicatiedatum 13 juni 2023
Wijzigingsdatum 13 juni 2023

De afgelopen dagen waren echt genieten met het mooie weer, maar nu het al een paar dagen warm is, merk je ook dat het in huis warmer wordt. Zeker ’s nachts kan het erg vervelend zijn als je last hebt van een warme kamer. Misschien kan je zelfs niet slapen van die hitte en al dat zweten. Wij zochten daarom voor je uit hoe je jouw studentenkamer koel houdt.                  

1. Open je raam – op het juiste moment

Een raam openzetten is een goede tip om je slaapkamer te laten afkoelen, maar doe dit wel op het juiste moment. Als ’s nachts de temperatuur buiten afneemt is dat het moment om je slaapkamer raam open te zetten.

Heb ’s ochtends de zon op je raam staan, doe deze dan op tijd dicht om extra warmte te voorkomen. Als de later op de dag hoger staat en je geen zon meer in je slaapkamer hebt, kun je het raam weer opendoen.

2. Zet geen apparatuur aan die warmte opwekt

Je huis koel houden lukt niet als je veel apparaten aanzet. Apparaten geven warmte af en dat heb je juist niet nodig wanneer het buiten bloody hot is. Probeer zoveel mogelijk lampen, computers, televisies en andere elektrische apparaten uit te zetten.

3. Eindig je dag met koud water

Spring even onder de douche, en eindig met koud water. Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar net even iets kouder dan comfortabel is. Op die manier koelt je lichaam (voor een tijdje) af. Als je direct erna in bed stapt blijft je lichaam nog even koel, genoeg om rustig in slaap te vallen. Daarnaast is het ook goed om goed te hydrateren. Drink dus genoeg water!

4. Trek je dekbed uit je hoes

Veel mensen hebben ’s nachts graag iets over zich heen, ook al is het bloedheet. Trek je dekbed uit je hoes en slaap direct onder je dekbedhoes. Je slaaphouding is daarnaast ook een belangrijke factor met het warm hebben in bed. Het beste is om lekker ruim te liggen en je armen en benen uit te spreiden. Zorg ervoor dat5 je armen en benen elkaar niet raken of overlappen.

5. Gebruik een ventilator of airco

Tot slot is een ventilator of airco ook een optie. Het verschil tussen een airco en een ventilator is dat de ventilator de lucht niet koelt, maar alleen zorgt voor een luchtstroom in de kamer. Een airco koelt de lucht met hulp van een warmtepomp. Van deze twee kost de ventilator minder stroom en is milieuvriendelijker maar helpt de airco dus wel beter met koelen. Je kan ook van je ventilator een low-tech airco maken. Als je 2 plastic flessen water met water vult en in de vriezer gooit en daarna voor je ventilator plaatst.

En dat is het! Met deze simpele maar effectieve tips tover je jouw slaapkamer zelfs op de heetste zomerdagen om in een koel toevluchtsoord. Het draait allemaal om voorbereiding, aanpassing en het slim gebruik maken van wat je tot je beschikking hebt. Probeer deze tips en je zult merken dat studeren (of ontspannen) tijdens de zomermaanden een stuk comfortabeler wordt.

Wil jij in de zomermaanden ook een centje bijverdienen?  Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf je hier in om altijd op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures!

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.