Zo kom je van A naar B in jouw studentenstad!

Publicatiedatum 29 november 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Je bent net verhuisd naar de studentenstad van je dromen. Alles is fantastisch, je maakt nieuwe vrienden en school is leuk. Er is alleen 1 ding waar je nog geen rekening mee hebt gehouden. Een vervoersmiddel om van A naar B te komen! Snel zoek je op het internet, wat de beste opties zijn om naar college te komen.

Gelukkig vertellen we je in deze blog wat de meest snelle, goedkope en praktische vervoersmiddelen zijn voor studenten.

Het OV

Het meest voordehand liggende vervoersmiddel voor studenten is het openbaar vervoer. Als student, krijg je van de overheid een studentenreis product waar je vrij of met korting kan reizen met de trein, tram, bus en metro door heel Nederland. Je kunt kiezen voor een week- of weekend abonnement. Dit is een zeer goede optie aangezien de Nederlandse bus-en spoorlijnen erg goed zijn aangelegd. Wel een nadeel is dat je vast zit aan bepaalde tijden, en dat het soms enorm druk kan zijn in het openbaar vervoer, zeker als het spitsuur is.

De deelscooters

Iedereen ziet ze wel staan, de welbekende GO, CHECK of Felix scooters die overal in de grote steden staan geparkeerd. Ideaal als fietsen net te ver is, je kunt er snel mee verplaatsen, je hebt geen last van files, en je kunt vaak op veel plekken parkeren. Deze scooters zijn allemaal elektrisch dus ze rijden heerlijk soepel, en zijn nu ook nog eens goed voor het milieu. Wel een nadeel is dat deelscooters vaak wel veel duurder is dan het OV, en dat je deze natuurlijk niet kan besturen na een avondje uit.

De swapfiets

De Swapfiets, het is een merk dat elke student wel kent, of je nu een Nederlandse student bent of een internationaal student. Vele studenten ervaren een rammelende, niet-werkende fiets waarvan vaak de banden ook nog is leeg zijn of het licht kapot. De swapfiets is in essentie een fietsabonnement, waar je per maand een vast bedrag betaald. Voor 18,90 euro per maand fiets je al rond op de gekleurde omafiets. Ze bieden ook een elektrische versie aan, deze is natuurlijk dan ook wel duurder, maar dan heb je ook wat. Als laatste bieden ze en ‘’Deluxe 7’’ fiets aan, deze staat voor 21,90 euro op de markt. In tegenstelling tot de reguliere swapfiets krijg je hier 7 versnellingen en hand en terugtraprem.

Het is begrijpelijk dat dit bedrag voor veel studenten best hoog kan klinken. Maar het voordeel is dat voor het geval dat je door een stuk glas rijd, of dat je fietsbel kapot is, swapfiets ervoor zorgt dat binnen 1 dag een goedwerkende fiets weer bij jou thuis staat. Je kan ook zelf langs 1 van de vele winkels die over heel Nederland gevestigd zijn. Daar is altijd een monteur aanwezig die je kapotte fiets meteen kan maken, is dit niet het geval, dan krijg je gewoon een nieuwe fiets mee.

Dat is pas swappen!

Wat kies jij?

We hopen dat deze blog meer inzicht heeft gegeven in wat goede opties zijn om van A naar B te komen in je studentenstad. Nu is het aan jou, wat kies jij? Het OV of de fijne deelscooters. Heb jij al een swapfiets? Of ben je van plan om een abonnement af te sluiten? Check de vacatures op de site, dan kan je dat toffe swapfiets abonnement ook nemen.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.