Zo maak jij snel nieuwe vrienden op je opleiding

Publicatiedatum 5 september 2023
Wijzigingsdatum 5 september 2023

Het begin van een nieuwe opleiding kan spannend zijn, vooral als je niemand kent en vrienden wilt maken. Gelukkig zijn er strategieën om dit proces gemakkelijker te maken. In deze blog geven wij enkele tips om je te helpen snel nieuwe vrienden te maken op je nieuwe opleiding.

Wees open, benaderbaar en neem deel aan activiteiten

Vanaf het moment dat je voet zet op de campus, is het belangrijk om open en benaderbaar te zijn. Glimlach, maak oogcontact en stel jezelf voor aan anderen. Dit zijn eenvoudige manieren om anderen te laten weten dat je geïnteresseerd bent in het maken van nieuwe vrienden. Bovendien organiseren scholen vaak sociale activiteiten en evenementen voor nieuwe studenten. Dit zijn uitstekende gelegenheden om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Probeer zoveel mogelijk deel te nemen aan deze activiteiten, zelfs als je je een beetje nerveus voelt.

Maak een praatje en zoek naar gemeenschappelijke interesses

Wanneer je in een nieuwe omgeving bent, kan het starten van een gesprek intimiderend zijn, maar het is een noodzakelijke stap om nieuwe mensen te leren kennen. Begin met het bespreken van eenvoudige onderwerpen zoals het weer, de opleiding, of iets dat je hebt opgemerkt. Het doel is om het gesprek gaande te houden en interesse te tonen in de andere persoon. Bovendien zijn gemeenschappelijke interesses een geweldige manier om een band met iemand te vormen. Probeer te ontdekken wat de interesses van de andere persoon zijn en kijk of er iets is dat jullie gemeen hebben.

Wees behulpzaam en geduldig

Als je merkt dat iemand hulp nodig heeft met iets, bied dan je hulp aan. Dit kan een eenvoudige manier zijn om een gesprek te beginnen en een positieve indruk te maken. Het is ook belangrijk om geduldig te zijn en niet te geforceerd proberen vrienden te maken. Het kan tijd kosten om een vriendschap te ontwikkelen, en dat is oké. Het belangrijkste is om jezelf te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen.

Werk samen met anderen

Zoek mogelijkheden om samen te werken met anderen in groepsprojecten of studiegroepen. Dit is een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen en een band te vormen. Bovendien helpt samenwerken bij het ontwikkelen van teamworkvaardigheden, die nuttig zullen zijn in je toekomstige carrière.

Ga samen een drankje doen

Een andere geweldige manier om nieuwe vrienden te maken, is door samen een drankje te gaan doen. Dit kan een koffie zijn tussen de lessen door, of een biertje na een lange dag studeren. Het is een ontspannen manier om elkaar beter te leren kennen buiten de schoolomgeving.

Wees jezelf

Tot slot, en misschien wel het belangrijkste, wees jezelf. Probeer niet iemand anders te zijn om indruk te maken op anderen. In een goede vriendschap word je geaccepteerd zoals je bent. Het is natuurlijk om je in nieuwe situaties onzeker te voelen en de neiging te hebben je anders voor te doen dan je bent, maar op de lange termijn is het veel bevredigender en minder stressvol om gewoon jezelf te zijn.

Op zoek naar een leuke bijbaan tijdens je studie? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past! Schrijf je hier in om altijd op de hoogte te zijn van onze nieuwste vacatures!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.