De leukste studentensteden in Europa

Publicatiedatum 9 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Wil jij graag in een andere stad binnen Europa gaan studeren? Wij hebben de leukste studentensteden voor je op een rijtje gezet!

Ben je er aan toe om er tussenuit te gaan maar wil je niet naar de andere kant van de wereld? Kies er dan voor om te gaan studeren in een ander land binnen Europa. Wij hebben de leukste studentensteden in Europa voor je op een rijtje gezet!

Studeren doe je natuurlijk als het goed is niet voor de rest van je leven. Daarom is het ook aan te raden om wanneer je de kans krijgt om in het buitenland te studeren, dit zeker te doen. Tijdens het studeren in het buitenland leer je nieuwe mensen kennen, doe je veel ervaring op, verbeter je je talenkennis en het staat natuurlijk ook nog eens goed op CV! Om je te helpen met het maken van een keuze tussen Europese studenten steden, hebben wij de leukste voor jou uitgezocht.

Montpellier, Frankrijk

Wellicht is Montpellier niet de eerste stad waar je aan denkt wanneer je in het buitenland wilt gaan studeren, maar onder internationale studenten is dit een populaire bestemming. De stad in Zuid-Frankrijk zelf heeft ongeveer 225.000 inwoners, waarvan er 55.000 studenten zijn! Er worden in de stad veel culturele evenementen georganiseerd, dus als student zal je jezelf niet snel vervelen. Verder zijn de kamerprijzen prima te doen en natuurlijk ook niet onbelangrijk; de zomer duurt hier net even wat langer dan in Noord-Europa.

Kopenhagen, Denemarken

Denemarken staat door heel de wereld bekend vanwege hun fantastische onderwijssysteem. Voor zowel Deense als voor de meeste internationale studenten is het hoger onderwijs namelijk gratis. De professors van wie je les krijgt, zijn echte experts in hun vakgebied en de kans dat je een baan vindt na het afstuderen is erg groot. Er zijn maar liefst 1300 vakken die je kunt volgen, die in het Engels gegeven worden. Verder staat Kopenhagen bekend om hun vriendelijke bevolking en laten zij jou graag zien waarom zij de gelukkigste mensen op de wereld zijn!

Leuven, België

Leuven is het best te beschrijven als een typische studentenstad. Ieder jaar komen er ongeveer 1000 nieuwe internationale studenten bij. De huur van een kamer ligt rond het gemiddelde van Europa, je betaalt je dus niet scheel aan een studentenkamer. Leuven heeft een centrale ligging waardoor het makkelijk is om andere Europese steden te bezoeken. Ook een voordeel; iedereen in Leuven spreekt Engels! Verder beschikt deze stad over een prachtige bibliotheek, zijn er genoeg uitgaansgelegenheden en kun je genieten van heerlijke wafels, lekkere frieten en natuurlijk Belgisch bier!

Zagreb, Kroatië

Buiten het feit dat Kroatië een mooi land is, is het ook één van de goedkoopste landen voor internationale studenten. Er zijn voldoende goede universiteiten in Zagreb waar veel Engelstalige studies te volgen zijn en de campussen goed georganiseerd zijn. Veel tijd aan het zoeken naar een accommodatie zal je niet kwijt zijn, deze zijn voor studenten eenvoudig te vinden. Een tip: profiteer van de mogelijkheid om in “mensas” te gaan eten, dit zijn restaurants speciaal voor studenten waar je een volledig maaltijd kunt krijgen voor ongeveer €1,-

Göteborg, Zweden

Ook in Zweden is het studeren erg aantrekkelijk. 35% van alle bewoners van dit land is hoog opgeleid. Onze vrienden uit het hoge Noorden zijn over algemeen dan ook erg intelligent te noemen. De universiteit van Göteborg is met 600.000 studenten de grootste universiteit van Zweden, en zelfs van heel Scandinavië. Als buitenlandse student ben je dan ook op vrijwel iedere hoge school of universiteit welkom. Ook komt ongeveer 9% van de studenten in Zweden uit het buitenland, je bent dus niet de enige die nieuw is in het land!

Ben jij van plan om in een andere stad in Europa te gaan studeren en wil je van te voren nog lekker wat geld verdienen? Of blijf jij juist in Nederland en ben je op zoek naar een passende bijbaan? Schrijf jezelf dan in bij Recruit a Student zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van onze vacatures!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.