De voordelen van het studeren in het buitenland

Publicatiedatum 30 september 2022
Wijzigingsdatum 28 december 2022

Twijfel jij er over om te gaan studeren in het buitenland? In deze blog hebben wij al de voordelen van studeren in het buitenland op een rijtje gezet voor je!

Studeren in het buitenland wordt door vrijwel iedereen aangeraden die in het buitenland heeft gestudeerd. Wat zijn de voordelen van studeren in het buitenland? Zelden kom je iemand tegen die slechte ervaringen heeft overgehouden aan studeren in het buitenland. De overheid stimuleert zelf om studenten in het buitenland te laten studeren. De overheid komt zelfs een student met een Erasmus beurs tegemoet als onkostenvergoeding! Volgens de cijfers van Nuffic zijn er minder dan 1 op de 10 HBO studenten die in het buitenland studeren. Onderscheid je ten opzichte van een andere student en studeer over de grens van Nederland!

Persoonlijke ontwikkeling

•    Goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt zelfstandig en je leert om in vreemde omgeving op eigen benen te staan.

•    Goed voor je CV. Afgestudeerden met buitenlandervaringen hebben een streepje voor bij sollicitaties. Studeren in het buitenland toont aan dat je volwassen bent.

•    Je krijgt meer begrip voor culturele verschillen. Je gaat samenwerken met studenten met verschillende culturele achtergronden.

•    Verbeteren van je talenkennis. Heb je altijd al bijvoorbeeld je Engels, Spaans of Duits willen verbeteren? De ideale gelegenheid om je talenpakket uit te breiden!

Verrijken van je studententijd

•    Je hebt de mogelijkheid om te reizen én te leren. Je bent gevestigd in een ander land met andere steden en natuur.

•    Naast het studeren wordt er natuurlijk ook gefeest met je medestudenten. Je ontdekt het nachtleven op een andere plek.

•    Je maakt nieuwe vrienden. Een goede reden om vervolgens een ander land op te zoeken, zodat je je nieuwe vrienden kan bezoeken. Daarbij bouw je ook meteen een internationaal netwerk op die in de toekomst wellicht goed van pas komt!

Kortom, doorbreek je dagelijkse routine. Stap uit je vertrouwde omgeving en studeer in het buitenland. De meeste mensen die niet in het buitenland hebben gestudeerd geven aan dat zij dit zeer jammer vinden. Voor jou dus een goede reden om wel te gaan. Mocht het niet bevallen dan kan je alsnog zeggen dat je het hebt geprobeerd!

Ben je op zoek naar een leuke studenten (bij)baan? Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Schrijf jezelf hier in zodat jij altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.