Deze 7 herkenbare uitspraken zijn de schrik van iedere student

Publicatiedatum 16 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Er zijn bepaalde uitspraken die docenten doen waardoor je direct gestrest bent. Zeven van deze herkenbare uitspraken hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Welke jaagt jou, als student, het meest schrik aan?

1. “Je aanwezigheid bij colleges telt mee voor je cijfer”

Uitslapen tijdens de oersaaie colleges die op maandagochtend om half 9 gegeven worden zit er niet meer in. Dus verplaats jij je met je slaperige hoofd, kussen, dekbed en matras naar de collegezaal.


2. “Dit project wordt in groepsverband uitgevoerd” 

Dit houdt dus in dat je samen wordt gevoegd met de persoon die je nooit zult gaan zien tijdens groepsbijeenkomsten, de uitsteller en de whizzkid die het hele project in zijn eentje zal gaan maken.

3. “Maak deze leerdoelen nog even SMART..” 

Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.. je weet het dondergoed, maar ieder leerdoel SMART maken is gewoon de hel. Wie heeft dit in godsnaam verzonnen?

4. “Het tentamen bestaat uit alleen maar open vragen”

Oké, je moet dus echt aan de bak. Gok kansen zijn niet van toepassing en waarschijnlijk zal je je antwoorden ook nog eens moeten onderbouwen met een theorie waar je echt nog nooit over gehoord hebt. Toch nog maar even de boeken er op na slaan wanneer je een avond van te voren 400 pagina’s uit je hoofd probeert te leren.

5. “Als het goed is heeft iedereen inmiddels een afstudeer/stageplaats gevonden”

In principe was je eigenlijk nog helemaal niet begonnen met het zoeken van een afstudeer/stageplaats. Snel een berichtje op LinkedIn knallen dus en hopen dat de buurman van je achter-oom zijn ex-vriendin nog een plekje voor je vrij heeft..

6. “Koppel je leerdoelen nog even aan de competenties en voeg gedragsindicatoren toe”

Waarschijnlijk roept een overenthousiaste SLB-docent dit naar je wanneer je op een half A4 binnen één minuut hebt beschreven hoe jij jezelf op professioneel niveau hebt ontwikkelt. Nobody got time for that.

7. “De deadline hebben we iets naar voren gehaald”

Helemaal geweldig, de deadline is dus morgen en je hebt geen flauw idee waar het überhaupt over gaat. Dit wordt weer een kwalitatief hoogstaand stuk. Maar een 5.5 is natuurlijk nog altijd een studenten 10!

Op zoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past!

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.