Hulp bij studiekeuze: Sport en Ecomonie

Publicatiedatum 13 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Het kiezen van de juiste studie kan erg lastig zijn. Om je hierbij te helpen lichten wij regelmatig een studie uit en vertellen we je alles over de pluspunten, minpunten, de carrièremogelijkheden en salaris. Deze maand: Sport en Economie, beter bekend als Speco. Wil jij alles weten over deze studie?

​Wat houdt de studie Sport en Economie in?

SPECO sportmarketing is een commerciële economie opleiding. Sporten zelf staat hierbij niet op het programma maar verder staat de studie volledig in het teken van de sportwereld. En dat is zeer breed: van nationaal tot internationaal, van evenementen tot verenigingen, van bonden tot sponsoren. Van voetbal tot hockey, van wielrennen tot volleybal.
Tijdens deze studie wordt ingespeeld op actuele thema’s en er wordt praktijkgericht gewerkt. De lessen worden gegeven door betrokken docenten met veel ervaring in het werkveld en een echt sporthart.

​Wanneer is deze studie iets voor jou?

Heb jij veel affiniteit met sport en wil jij aan de slag in een economische functie in de sportwereld? Dan is Sport en Economie de opleiding voor jou! Naast een affiniteit met sport is een commerciële instelling erg belangrijk. Een groot deel van de studie is namelijk gefocust op marketing en sales. Daarnaast is het van belang dat jij resultaatgerichte instelling hebt.

​Minpunten van de studie van de studie Sport en Economie

Als een specialisatie van de opleiding commerciële economie kan je een streepje voor hebben wanneer je in de sportwereld gaat solliciteren. Het nadeel hiervan is dat banen in de sport en topsport wereld beperkt zijn. Kan jij je niet onderscheiden van jouw studiegenoten of kun je jouw meerwaarde ten opzichte van studenten van de studie commerciële economie niet laten zien? Dan worden jouw carrièremogelijkheden juist beperkt.

​Carrière (en salaris!) na de studie Sport en Economie

Er zijn verschillende carrièremogelijkheden wanneer je bent afgestudeerd aan de studie sport en economie. De meeste afgestudeerden zullen in een commerciële functie binnen de sportwereld gaan werken. Hieronder vind je enkele opties met daarbij een salaris indicatie.
Let op: de salarisindicatie is een grove schatting per maand, gebaseerd op een 40-urige werkweek en wordt bruto weergegeven. Omdat niet alle salarissen openbaar zijn kunnen er uitschieters tussen zitten. Zo kan een startsalaris lager uitvallen en een ervaren persoon met veel werkervaring ruim boven de indicatie uitkomen. Vanzelfsprekend is het salaris afhankelijk van je ervaring en de organisatie waarvoor je gaat werken.
​Marketeer (€2.250 - €5.000 per maand)
Eventmanager (€2.100 - €4.000 per maand)
Manager sponsoring (€2.000 - €4.500 per maand)

​Waar volg je deze studie?

Momenteel is Fontys in Tilburg de enige hogeschool die de opleiding Speco biedt. Zij hebben dan ook deze opleiding gecreëerd.

​Werken tijdens je studie

Studeer jij Sport en Economie of ben je van plan om dit te gaan doen? Kies dan voor een studie gerelateerde bijbaan. Op deze manier doe je veel waardevolle werkervaring op en bouw je een interessant zakelijk netwerk op. Zo heb jij al een streepje voor op jouw medestudenten! Bekijk hier het overzicht van onze openstaande vacatures of schrijf jezelf in bij Recruit a Student zodat je geen enkele nieuwe vacature meer mist. Via Recruit a Student vind je snel en gemakkelijk jouw ideale bijbaan.

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.