OV stopzetten na het afstuderen

Publicatiedatum 2 juli 2024
Wijzigingsdatum 12 juli 2024

Je diploma is binnen, je scriptie ingeleverd, en je kijkt uit naar het werkleven. Maar wacht! Vergeet niet je studenten OV-chipkaart stop te zetten. Veel studenten vergeten dit, en dat kan een dure grap worden. Hier lees je alles wat je moet weten.

Waarom moet je je Studenten OV stopzetten?

Het studentenreisproduct is een super regeling, maar helaas, na je studie moet je er afscheid van nemen. Blijf je je studenten OV gebruiken? Dan krijg je een boete van € 89,54 per halve maand in de eerste maand. Na die maand? Dan tikt het door naar € 179,10 per halve maand. Ouch! Voorkom dit dure grapje dus. 

Wanneer moet je je studenten ov stopzetten?

Belangrijke deadline: Stop je studentenreisproduct vóór de 10e van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt op studiefinanciering. Dus als je in juni afstudeert, moet je vóór 10 juli je OV stopzetten!

Hoe zet je je studenten OV stop?

Volg deze eenvoudige stappen om boetes te voorkomen:

  1. Zoek een automaat bij jou in de buurt met de service ‘studentenreisproduct ophalen of stopzetten’.
  2. Hou bij deze automaat je kaart voor de lezer (NS-automaat) of steek hem in de pasinvoer (overige automaten).
  3. Kies ‘stopzetten producten’ (NS-automaat), of ‘Meer’ en dan ‘stopzetten producten’ (overige automaten).
  4. Volg de instructies op het scherm

 

Persoonlijke tip

Toen ik afstudeerde, dacht ik dat ik alles op een rijtje had. Tot die boete voor mijn niet-op-tijd stopgezette OV op de mat viel. Geloof me, die onnodige kosten doen echt pijn. Zet je OV dus echt op tijd stop!

Wat als je een master gaat doen?

Goed nieuws: als je een master gaat doen, hoef je je OV niet stop te zetten. Je kunt lekker blijven reizen tijdens de zomervakantie met korting, zolang je maar in september weer begint.

 

Conclusie

Het stopzetten van je studenten OV na je afstuderen is een belangrijke stap om financiële tegenvallers te voorkomen. Zorg ervoor dat je dit op tijd regelt, en een boete voorkomt. het is nu natuurlijk tijd voor de volgende stap na je studie. Naast onze werkstudent banen hebben wij ook perfecte junior banen waar je al meteen kan instromen bij de branche waarin jij nu gespecialiseerd bent.  Bekijk onze vacatures op de website.

 

 

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.